Ούτε λίγο, ούτε πολύ πραγματοποιήθηκαν σήμερα έξι κληρώσεις που αφορούν Κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη.
Είχαμε εκπρόσωπους στις κληρώσεις και των τριών μεγάλων διοργανώσεων Champions League, Europa League και Conference League.
CHAMPIONS LEAGUE
Ο Απόλλωνας αν προκριθεί από την Μακάμπι Χάιφα θα παίξει στα πλέι οφ του Champions League με τη νικήτρια του ζευγαριού Ερυθρός Αστέρας-Πιούνικ.
Το πρώτο παιχνίδι θα είναι 16 ή 17 Αυγούστου στο ΓΣΠ και ο επαναληπτικός στις 23 ή 24 σε Βελιγράδι ή Αρμενία.
EUROPA LEAGUE
Απόλλωνας αν αποκλειστεί από την Μακάμπι, τότε στα πλέι οφ του Europa League θα παίξει με τη νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα  στην Σλόβαν Μπρατισλάβας και τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει 18 Αυγούστου στο ΓΣΠ και ο επαναληπτικός 25 Αυγούστου σε «Γεώργιος Καραϊσκάκης» η Μπρατισλάβα.
ΑΕΚ Λάρνακας εφόσον προκριθεί από την Παρτιζάν θα παίξει στα πλέι οφ του Europa League με την Ντνίπρο. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει 18 Αυγούστου μάλλον στην Πολωνία και ο επαναληπτικό στην «Αρένα» 25 Αυγούστου.
Ομόνοια θα παίξει στα πλέι οφ του Europa League με την Γάνδη. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο Βέλγιο 18 Αυγούστου και ο επαναληπτικός στο ΓΣΠ στις 25 Αυγούστου.
CONFERENCE LEAGUE
ΑΕΚ Λάρνακας εφόσον αποκλειστεί από την Παρτιζάν θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στο Conference League και στα πλέι οφ θα παίξει με τη νικήτρια του ζευγαριού Λέφσκι Σόφιας-Σπάρτανς Μάλτας. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην «Αρένα» 18 Αυγούστου και ο επαναληπτικός είτε στην Σόφια, είτε στην Μάλτα στις 25 Αυγούστου.
-Το ΑΠΟΕΛ εφόσον αποκλείσει την Κιζιλζάρ θα παίξει στα πλέι οφ με μια εκ των Σέπσι Ρουμανίας ή Τζουγκάρντεν Σουηδίας. Πρώτο παιχνίδι στο ΓΣΠ 18 Αυγούστου και ο επαναληπτικός 25 του μήνα σε Ρουμανία ή Σουηδία.

Χρίστος Χρίστου