Καταρχήν, δεν μπορεί κανένας να πανηγυρίσει την ισοπαλία στο ΓΣΠ. Ακόμα και αν κατάφερε να αποφύγει την ήττα, εντούτοις το απαιτητικό φετινό ΑΠΟΕΛ, θα έπρεπε να άρχιζε νικηφόρα το πρωτάθλημα.
Δεν τα κατάφερε όμως. Το γιατί, χρειάζεται ανάλυση και πολύ περισσότερο, χρειάζεται να το βρει ο Σωφρόνης Αυγουστή, ώστε να είναι καλύτερη η συνέχεια.
Είδαμε τρεις διαφορετικές όψεις από την ομάδα της πρεμιέρας, όπως την παράταξε στον αγωνιστικό χώρο, ο Κύπριος προπονητής.
Το κακό ΑΠΟΕΛ σε όλο σχεδόν το α’ ημίχρονο. Χωρίς μεσαία γραμμή ουσιαστικά, πλήρωσε το ρίσκο του προπονητή, να παίξει ξανά δίχως έστω και ένα αμυντικό χαφ.
Το βελτιωμένο ΑΠΟΕΛ από το 60’-79’ όταν και κατάφερε να ισοφαρίσει σε χρονικό διάστημα μάλιστα που πήγε να επιβάλει το ρυθμό του, όταν τράβηξε πίσω τον Ντάλσιο και έβαλε στο γήπεδο το Σατσιά που είχε πολύ καλά τρεξίματα.
Το αδύναμο ΑΠΟΕΛ να γυρίσει το ματς , παρά το γεγονός ότι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με το Σατσιά.
Ήτα όμως αδύνατη επιθετικά η ομάδα, με την έννοια, ότι απέτυχε να επιβληθεί της αντίπαλης άμυνας.
Υπάρχουν δύο δικαιολογίες για την αγωνιστική εικόνα του ΑΠΟΕΛ. Οι ξαφνικές απώλειες παικτών όπως ο Σαρφό και ο Κοσταντίνοφ που θα δίνανε άλλη δυναμική, με τον Γκανέζο άλλωστε να είναι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας.
Θυμίζουμε ακόμα, ότι έμεινε στον πάγκο ο Τσεπάκ, ενώ έμεινε εκτός αποστολής ο Ντογκαλά.
Ταυτόχρονα, επηρέασε (και φάνηκε) η απογοήτευση και κούραση από τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό, κάτι που αποτυπώθηκε και στην προσέλευση φιλάθλων με τα 8.678 εισιτήρια που συγκριτικά με τα ευρωπαϊκά ματς ήταν 4-5 χιλιάδες λιγότερα.
Πλέον στο ΑΠΟΕΛ, καλούνται να ανασυνταχθούν για τη συνέχεια που τους φέρνει την Κυριακή στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με την Ανόρθωση.
Το σκηνικό με τους τραυματίες θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον στα επόμενα 24ωρα, για να φανεί ποιοι παίκτες θα είναι διαθέσιμοι εν όψει του επόμενου ντέρμπι.