Ο Γενικός Διευθυντής της Πάφος FC Χάρης Θεοχάρους μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για την επόμενη μέρα του τελικού.

«Ιστορική στιγμή για την επαρχία μας, κάτι που έλειπε όλα αυτά τα χρόνια και είναι μια δικαίωση για τους ιδιοκτήτες και τον κόσμο της ομάδας. Η επαρχία της Πάφου έχει ταλαιπωρηθεί ποδοσφαιρικά και είναι το λιγότερο ένας τίτλος γι’ αυτό τον κόσμο. Η Πάφος δεν κοιμήθηκε το Σάββατο και ακόμα όλο αυτό συνεχίζεται. Η δίψα φάνηκε. Είναι πρωτόγνωρο για εμάς. Ξέσπασε ο κόσμος, μπήκε και στο γήπεδο, ξεφύγαμε λίγο αλλά  υποσχόμαστε στους επόμενους πανηγυρισμούς να είμαστε πιο σεμνοί».

Ο κ. Ντουμπόφ είπε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν καταφέραμε να ήμασταν διεκδικητικοί στο πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Πριν δύο χρόνια ήμασταν εκεί έναν γύρο, φέτος μείναμε μακριά από νωρίς. Αυτό εννοούσε ο κ. Ντουμπόφ, Η ομάδα θα διεκδικήσει και τους δύο τίτλους. Δεν υποτιμώ το Κύπελλο, είναι πελώριο γεγονός για την πόλη μας. Έχω και μια πικρία γιατί ξέροντας την ποιότητα που βγάλαμε στον τελικό, δεν ανταποκρίνεται στην 5η θέση που τερματίσαμε».

Για τον προπονητή ο οποίος αμφισβητήθηκε: «Ήταν η πρώτη του χρονιά και για τον οποιονδήποτε είναι δύσκολη η πρώτα χρονιά Όπως χρειάζονται προσαρμογή και οι ποδοσφαιριστές, χρειάζονται και οι προπονητές. Έγινε πιο σοφός στην πορεία, το ίδιο και εμείς. Η βαθμολογική μας θέση δεν ήταν καλή, το λέγαμε συνεχώς. Κρατήσαμε σωστό επίπεδο και ηρεμία γύρω από την ομάδα και αυτή η ηρεμία απέδωσε καρπούς με την κατάκτηση του Κυπέλλου».

Θα συνεχίσει; «Έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν».

Για την επόμενη μέρα, για τους ποδοσφαιριστές που λήγουν τα συμβόλαια τους και τους δανεικούς: «Ο Γκολντάρ έχει συμβόλαιο. Έχουμε το δικαίωμα με τον Τζάτζα και συνεχίζει στην ομάδα. Γι’ αυτούς που μας ενδιαφέρουν να μείνουν κάναμε μια κουβέντα και είπαμε ότι θα μιλήσουμε πιο σοβαρά μετά τον τελικό. Αν δεν κατακτούσαμε το Κύπελλο και δεν βγαίναμε στην Ευρώπη θα ήταν μια καταστροφική χρονιά… Δεν λέω ότι το κάνουμε αυτό κάθε χρόνο αλλά η ομάδα επένδυσε, γίνεται σοβαρή δουλειά και κάποτε πρέπει να πετύχεις στόχους. Θα προχωρήσουν οι επαφές με τους ποδοσφαιριστές όπως και με νέους μεταγραφικούς στόχους. Ο τεχνικός Διευθυντής με το τμήμα σκάουτινγκ συνεχώς αξιολογούν στόχους. Σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις».

Είναι σε καλό δρόμο οι περιπτώσεις των Ικόκο και Τάνκοβιτς; «Είναι σε καλό δρόμο και νομίζω ότι η μπάλα είναι στα πόδια της ομάδας. Η Πάφος FC προσφέρει τα πάντα στους ποδοσφαιριστές και σε ανέσεις και στο οικονομικό και είναι εύκολο να πείσουμε κάποιον να μείνει που είναι κάποια χρόνια εδώ και βλέπει τι γίνεται».

Για τον Ρους που ήταν εξαιρετικός στον τελικό και είναι δανεικός, θα τον κρατήσετε; «Θα προσπαθήσουμε. Είναι καλός ποδοσφαιριστής, πολυθεσίτης. Είναι σε καλή ηλικία, θα είναι στο EURO και δεν είναι εύκολη περίπτωση. Για εμένα ήταν κορυφαίος στον τελικό, έκανε εξαιρετική δουλειά κόντρα στον Σεμέδο και ήταν κλειδί».

Για Μποτσκάι και Πέπε που είναι δανεικοί: «Και οι δύο θέλουν  να μείνουν. Η ομάδα τους έχει τον πρώτο λόγο και όχι οι παίκτες και εμείς».

Σας ενδιαφέρουν ποδοσφαιριστές από άλλες Κυπριακές ομάδες; «Δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Οποιοσδήποτε καλός παίκτης μας ενδιαφέρει».

Για τον Ντάλσιο: «Δεν θα μπω σε αυτή την διαδικασία. Την επομένη του τελικού είδαμε ρεπορτάζ για συγκεκριμένο Κύπριο που είναι στο εξωτερικό και δεν είχαμε ιδέα».

Που θα παίξει η ομάδα του χρόνου και ποια έδρα θα δηλώσει στην Ευρώπη; «Είναι πιο εύκολο να δηλώσουμε έδρα για την Ευρώπη παρά για το πρωτάθλημα. Είναι πονεμένη ιστορία. Θεωρώ ότι για την Ευρώπη είμαστε πιο κοντά στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ. Θα μπορέσει η ομάδα να κάνει sold out σε ένα γήπεδο 25 λεπτά μακριά από την επαρχία μας. Για την έδρα του πρωταθλήματος θα αφήσω κάποιους της πολιτικής σκηνής να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Προσπαθούμε για γήπεδο μόνοι μας και δεν έχουμε γήπεδο να παίξουμε ποδόσφαιρο. Είναι τραγικό».

Θα κλείσει το «Στέλιος Κυριακίδης»; «Αυτό αποφασίστηκε σε μια απόφαση τραγική από τον ΚΟΑ για ανακατασκευή ταρτάν 1,8 εκατομμυρίων. Μια λάθος απόφαση που γίνεται δύο και τρεις φορές λάθος αν υλοποιηθεί. Θέλουμε αυτά που βάλαμε στο τραπέζι αν μπορούν να προχωρήσουν ή όχι».