Η ΑΕΛ πραγματοποίησε την μεταγραφή που ψηνόταν εδώ και λίγες μέρες, με τον Άαρον Τσιμπόλα να έρχεται στην ομάδα και να ενσωματώνεται στην Βουλγαρία με τους νέους του συμπαίκτες.  Αυτό που κέρδισε τους γαλαζοκίτρινους για να τον φέρουν στην ομάδα ήταν το πακέτο που συνοδεύει τον Κογκολέζο και η προοπτική που ανοίγεται με τον Τσιμπόλα στην ομάδα.
Ο Τσιμπόλα χαρακτηρίζεται ως ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να κρατήσει αλλά και να κερδίσει μπάλα στην μεσαία γραμμή. Είναι ένας μαχητής που δεν σταματάει στο γήπεδο και προσπαθεί να βγάζει γρήγορα την ομάδα του μπροστά. Μπορεί και έχει την ικανότητα να παίξει και σαν box to box κάτι που δεν είχε η ΑΕΛ τα τελευταία χρόνια και η προσθήκη του βάζει στο παιχνίδι της ΑΕΛ καινούργια χαρακτηριστικά.  Είναι ένας ποδοσφαιριστής κομμένος, ραμμένος θα λέγαμε, για να παίζει στον άξονα και να οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας του. Διαθέτει, σύμφωνα με αυτά που έχουμε αλιεύσει, το πακέτο του ποδοσφαιριστή που μπορεί να κουβαλήσει την ΑΕΛ δίνοντας το κάτι παραπάνω στην μεσαία γραμμή και ενώνοντας αρμονικά άμυνα και επίθεση της ομάδας.
Το γεγονός ότι είναι καθαρά ένας ποδοσφαιριστής του κέντρου φαίνεται και από πού τον βάζουν να αγωνίζεται οι εκάστοτε προπονητές του με τον Τσιμπόλα καθώς το 72% των παιχνιδιών που έχει αγωνιστεί έπαιξε σαν μέσος, το 18% έχει αγωνιστεί σαν αμυντικός μέσος,  ενώ με πολύ χαμηλότερα ποσοστό έχει αγωνιστεί σαν επιθετικός μέσος ή κάτι άλλο στην καριέρα του.
Για τον Τσιμπόλα δαπανήθηκε ένα ποσό 5,3 εκατομμύρια ευρώ από την Άστον Βίλα τον Ιούλιο του 2016 με το ποσό αυτό να είναι και το μοναδικό που έχει δοθεί για τον ποδοσφαιριστή. Το ενδιαφέρον στην περίπτωση του έχει να κάνει το 2012 όταν ο Άαρον Τσιμπόλα μαζί με τον τότε συμπαίκτη του στην Ρέντιγκ Τζέικ Κούπερ, είχαν προσκληθεί από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για δοκιμαστικά σε ηλικία 17 χρονών.
Μάλιστα είχε βρεθεί και σε αποστολή της ομάδας στην Ολλανδία όπου συμμετείχε στο Aegon Cup (τουρνουά ακαδημιών που διοργανώνει ο Άγιαξ) με την Μάντσεστερ να φτάνει μέχρι τον τελικό όπου έχασε στα πέναλτι από τον Άγιαξ. Η μεταγραφή όμως δεν προχώρησε τελικά με τον Τσιμπόλα να επιστρέφει στην Ρέντινγκ.

Αριστείδου Μιχαήλ