Όλα πλέον έχουν πάρει το δρόμο τους. Ο Μίλοραντ Μάζιτς αποδεικνύεται σαν ο πρώτος πρόεδρος της Κυπριακής διαιτησίας που «καταφέρνει» να φέρει ξένους διαιτητές από την έναρξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.
Εκεί που όταν ανέλαβε τα ηνία, είχε δεσμευθεί ότι θα δουλέψει ώστε να αναδείξει νέους Κύπριους διαιτητές λέγοντας μάλιστα ότι υπάρχει ταλέντο στη διαιτησία μας, το σκηνικό διαμορφώνεται αλλιώς.
Βασικά « τελειώνει» ο Κύπριος διαιτητής με τη δική του παρουσία. Απέτυχε άλλωστε να αξιοποιήσει όσους διαιτητές είχαν το ταλέντο και αυτό επιβεβαιώνεται με το γεγονός ότι το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα α’ κατηγορίας ολοκληρώνεται με ξένους και πόσο μάλλον σήμερα, όταν μετά από το κόψιμο διαιτητών από το Σέρβο, ο κατάλογος έγινε ελλιπείς.
Η συμφωνία «ανταλλαγής» με την Κροατική ομοσπονδία, δεν σημαίνει τίποτε άλλο, παρά την εδώ παρουσία Κροατών διαιτητών σε αντίθεση με τους Κύπριους που για να πάνε στην Κροατία στο πλαίσιο της ανταλλαγής, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο αφού δεν υπάρχει πλέον ο διαθέσιμος αριθμός ικανών ρεφ από τη χώρα μας.