O εκπρόσωπος τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου, μίλησε στον Super Sport Fm, για τη νίκη των πρασίνων επί της Γάνδης, για τον Ζε αλλά και για τον Λοΐζου.
Αναλυτικά:
Για το ματς:  «Μπορεί και να είναι η πρώτη νίκη κυπριακής ομάδας μέσα στο Βέλγιο αλλά όπως και να’ χει αν απομονώσεις το αποτέλεσμα το χθεσινό, είναι ένα ιστορικό αποτέλεσμα. Δεν βλέπεις συχνά τέτοια αποτελέσματα και σε πλέι οφ αυτά της μεγάλης διοργάνωσης. Ήταν ένα αποτέλεσμα έκπληξη για πολλούς, μ’ ένα πολύ καλό σκορ. Για να έρθει το αποτέλεσμα έγινε πολύ δουλειά στο γήπεδο. Σε κάποιες φάσεις είδαμε παίκτες να θυσιάζονται για να πάρουν την μπάλα. Το είχε πει και ο προπονητής μας στη διάσκεψη τύπου. Ότι θα είναι διαφορετικό το ματς. Ότι είχε πει μια μέρα πριν, έγινε πράξη στο γήπεδο μια μέρα μετά. Με έξυπνη διαχείριση του αγώνα πήραμε το αποτέλεσμα που πήραμε. Δεν νομίζω να περίμενε κανείς να έχει η Ομόνοια τη Γάνδη στο μισό γήπεδο και να μην κινδυνέψουμε. Κάναμε τη μισή δουλειά. Οι Βέλγοι είναι συνειδητοποιημένοι και θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Δεν έχουν κάτι να χάσουν και θα έρθουν πιο «ελεύθεροι». Αυτό το μήνυμα έστειλε και ο προπονητής. Το μεγάλο μας όπλο θα είναι και ο κόσμος».
Για τους νεαρούς της ομάδας: «Πρέπει να το βάζουμε στη νοοτροπία μας. Οι ομάδες είναι ένας ζωντανός οργανισμός και μπορούν να διαφοροποιούν την εικόνα τους από αγώνα σε αγώνα. Με την ΑΕΚ Αθηνών θέλαμε να κάνουμε ένα καλό ματς για να δούμε που βρισκόμαστε. Μας βοήθησε εκείνο το παιχνίδι. Στο Σούπερ Καπ ο προπονητής παρέταξε το σχήμα με το οποίο θα παίζαμε στη Γάνδη και έγινε το χθεσινό. Θεωρούμε πως η ομάδα θα γίνεται καλύτερη σε βάθος χρόνου. Άρα είναι σημαντικό να κρίνουμε στο τέλος της σεζόν. Δεν ξέρω αν πρέπει να λέμε ακόμα για τους νεαρούς παίκτες. Δεν νομίζω να είναι νεαροί παίκτες ακόμα. Παίζουν χρόνια στην Ομόνοια. Πρέπει να σταματήσουμε να το λέμε. Όχι δεν είναι νεαρός, είναι έτοιμοι παίκτες. Είναι κανονικοί ποδοσφαιριστές. Έπαιξαν και πέρσι και ήταν εξαιρετικοί. Αν βλέπαμε τον Κακουλλή, τον Χάμπο ή τον Νικόλα χθες, και δεν ήταν Κύπριοι θα λέγαμε μα που βρήκε η Ομόνοια αυτούς τους παίκτες; Ο Φαμπιάνο ήταν εξαιρετικός».
Για τον επαναληπτικό: «Η λογική λέει ότι θα έχει την απόδοση του δευτέρου ημιχρόνου θα είναι καλύτεροι, αλλά και εμείς θα είμαστε καλύτεροι. Στο πρώτο μέρος κυριαρχήσαμε. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Εμείς παραλίγο να την πάθουμε πέρσι με τις δύο γρήγορες κόκκινες κάρτες και χθες μας το θύμισε αυτό. Το ποδόσφαιρο είναι ένα απρόβλεπτο άθλημα . Θα χρειαστεί πιο μεγάλη προσπάθεια. Σήμερα ή αύριο θα βγάλουμε ανακοίνωση για τα εισιτήρια. Εισπράττουμε μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο τον οποίο θέλουμε να ευχαριστήσουμε που ήρθαν στο Βέλγιο. Έκαναν αισθητή της παρουσία τους».
Για τον Ζε: «Θέλησε να έρθει στο ξενοδοχείο για να έχει μια επαφή με τους ιθύνοντες της ομάδας μας. Δεν υπήρξε κάποια διαφορετική εξέλιξη με τα τωρινά δεδομένα, αλλά δεν θέλουμε να μπούμε σε υποθετικά σενάρια. Εμείς συνεχίζουμε τον μεταγραφικό μας σχεδιασμό για να παρουσιαστεί η ομάδα καλή σε όλη τη σεζόν. Μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα είναι ζεστή για την Ομόνοια».
Για τον Λοΐζου: «Όχι, δεν έχει διαφοροποιηθεί το σκηνικό όπως το είχαμε πει πριν τον αγώνα με τη Γάνδη».