Μόνο η ανακοίνωση έμεινε για να παραμείνει κάτοικος «Αντώνης Παπαδόπουλος» ο Αμρ Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός θα συνεχίσει στην Ανόρθωση και αυτό, ίσως, αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία στο κομμάτι του προγραμματισμού.
Το τι μπορεί να προσφέρει είναι αντιληπτό από όλους, όπως επίσης και ο ενθουσιασμός που προκαλεί η είδηση της παραμονής του.
Ο προγραμματισμός είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του αφού υπολείπονται κάποιες προσθήκες κυρίως στην επιθετική γραμμή.
Ο Νεόφυτος Λάρκου προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι κράτησε το βασικό κορμό της ομάδας. Δηλαδή, τους ποδοσφαιριστές, που έχουν την ικανότητα να οδηγήσουν την ομάδα στο δρόμο της κορυφής.
Οι Λόρια, Κορέια, Αμπαρτζουμιάν, Αρτυματάς, Χριστοδουλόπουλος και Ουάρντα θα είναι και τη νέα χρονιά οι βασικές επιλογές της τεχνικής ηγεσίας. Αν προσθέσουμε σε αυτούς κάποιους άλλους Κύπριους που δεν προορίζονται για πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως οι Κορρέα, Αντωνιάδης, Ιωάννου, Χρυσοστόμου και Χριστοφή φτάνουμε σε διψήφιο αριθμό ποδοσφαιριστών που παραμένουν στην ομάδα.
Για τις υπόλοιπες κινήσεις που έγιναν, ο Νεόφυτος Μιχαήλ αποκτήθηκε για να αποτελέσει μια επιπλέον κίνηση στη θέση κάτω από τα δοκάρια. Η αμυντική γραμμή «θωρακίστηκε» με τους Μπαϊσίνιο και Χαρογιάν (υπολογίζονται να είναι το βασικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, ενώ οι Μηνάς Αντωνίου και Κίκο θα αποτελέσουν επιπλέον λύσεις στα δύο άκρα.
Στη μεσαία γραμμή, ο Πάντσεον θα φέρει εμπειρία και ποιότητα, ενώ οι Νινγκά και Εμπραλίτζε έβαλαν τα κυανόλευκα με στόχο να προσφέρουν το κάτι παραπάνω στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής.
Έτσι διαμορφώνεται μέχρι στιγμής το ρόστερ, με το Νεόφυτο Λάρκου να καλείται να βρει δύο επιθετικούς για να λύσουν το πρόβλημα στο σκοράρισμα. Αν αυτές οι δύο κινήσεις κλείσουν ιδανικά, τότε όλοι αντιλαμβανόμαστε τη δυναμική που θα αποκτήσει η ομάδα.
Η Ανόρθωση χωρίς την πίεση της Ευρώπης, προχωρεί με σταθερούς ρυθμούς προς τη συμπλήρωση του ρόστερ. Αρκετές από τις κινήσεις που έγιναν σκόρπισαν ενθουσιασμό, με την μπάλα να περνά πλέον στα πόδια του Ντάρκο Μίλανιτς και των ποδοσφαιριστών…

Ανδρέας Ανδρέου