Μεταγραφικές εξελίξεις προκύπτουν στο ΑΠΟΕΛ. Η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Φεράρι του στους «γαλαζοκίτρινους» μπήκε στην τελική ευθεία, με τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή να αποχαιρετά το Βόλο, στον οποίο αγωνίστηκε τα τελευταία τρία χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής θα έρθει τις αμέσως επόμενες μέρες στην Κύπρο για να ενσωματωθεί στις προπονήσεις και θα έχει ένα 10ήμερο περίπου για να δουλέψει ενόψει της πρώτης επίσημης αναμέτρησης κόντρα στην Μπότεβ (20 Ιουλίου). Με αυτό τον τρόπο θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο, το κενό που άφησε η αποχώρησε του Σαμπάλα.
Από κει και πέρα, η προσοχή στρέφεται στην περίπτωση του Μαρκίνιος. Ο Βραζιλιάνος ακραίος μεσοεπιθετικός αναμένεται και αυτός στην Κύπρο το επόμενο διάστημα, μετά και τη συμφωνία που προέκυψε ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Με τις προσθήκες των Φεράρι και Μαρκίνιος συμπληρώθηκαν άλλα δύο πολύ σημαντικά κομμάτι στο παζλ του προγραμματισμού. Πλέον και με αυτές τις δύο κινήσεις, η ομάδα έχει γεμίσει ενόψει των πρώτων ευρωπαϊκών αγώνων, με τον Σωφρόνη Αυγουστή να έχει διαθέσιμες και ποιοτικές επιλογές σε όλες τις θέσεις για να μπορέσει να πετύχει τον πρώτο μεγάλο στόχο της χρονιάς που είναι η πρόκριση στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.
Το θέμα της ενίσχυσης, όμως, δεν κλείνει εδώ. Υπάρχει η πρόθεση για ενίσχυση με ακόμη ένα κεντρικό αμυντικό και μιας λύσης στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, ενώ πάντα είναι ανοικτό το θέμα Σόουζα.