Ήταν μόλις 19 ετών και… πήρε τη Λάρισα τους ώμους του την περσινή σεζόν. Ο Δημήτρης Πινακάς, πίσω τη σεζόν 2020-21, «μεγάλωσε απότομα» και στην Ελλάδα δεν έκαναν λόγο για ένα απλό ταλέντο ή το μέλλον του ποδοσφαίρου, αλλά για έναν ηγέτη!
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Απόλλων
(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 2001, και μεγάλωσε στη Λάρισα, με τον πατέρα του να έχει mini market στο «Αλκαζάρ». Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έκανε το ντεμπούτο του με την ΑΕ Λάρισας το 2018, ενώ το πρώτο του 90λεπτο ήρθε στις 11 Ιουλίου του 2020.
Λίγους μήνες αργότερα, δηλαδή τη σεζόν 2020-21, έκανε μια τρομερή χρονιά με γκολ ενάντια στον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, κάνοντας τους πάντες να «παραμιλάνε» το όνομα του, ως ο παίκτης-αποκάλυψη. Στο «Καραϊσκάκης», παρά τη βαριά ήττα με 5-1 φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού σκοράροντας κιόλας.
Με τη Λάρισα, έσπαζε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και τότε «ανάγκασε» τους ερυθρόλευκους να κινηθούν για την απόκτηση του. Έβγαλαν μάλιστα, 1.5 εκ από τα ταμεία τους για να τον κάνουν δικό τους.
Ο 20χρονος πλέον Πινακάς, πήγε στον Πειραιά και τη φετινή σεζόν αγωνιζόταν στη β’ ομάδα του Ολυμπιακού μαζί με τον δικό μας Ιωάννη Κωστή, μετρώντας 22 συμμετοχές και 5 γκολ!
Είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστής με την Εθνική Ελπίδων της Ελλάδας, αλλά, αν συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό, δεν αποκλείεται σύντομα να πάρει κλήση από τον Γκουστάβο Πογιέτ για την Εθνική ανδρών.

Θράσος Δημητρίου