Ήταν 29 Ιουνίου του 2020 όταν η Ομόνοια ανακοίνωνε τον Φώτη Παπουλή, με τον Ελλαδίτη να αλλάζει… πόλη, έπειτα από 8 χρόνια στον Απόλλων. Σε ηλικία τότε, 35 ετών, κάποιοι δεν είδαν με… καλό μάτι τη μεταγραφή του. «Είναι 35 χρονών, τι θα μας δώσει;», «Πάω να πιάσω το πρωτάθλημα με έναν 35άρη;», «Τούτος εν Απολλωνίστας, τι κάμνει μες την Ομόνοια και πολλά άλλα ακούστηκαν για τον Φώτη. Όλα αυτά όμως, μέχρι να πιάσει την μπάλα στα πόδια του για να δώσει απαντήσεις και να τους διαψεύσει! Έχει μια διαφορετική σχέση με την μπάλα ο Παπουλής. Τον «νιώθει» και τη «νιώθει». Μα πάνω απ’ όλα, έμαθε στην μπάλα να τον υπακούει! Γυρίζουμε τον… χρόνο πίσω λοιπόν, στις 12/9/2020, όταν ο Παπουλής πραγματοποίει το ντεμπούτο του με το τριφύλλι στο στήθος, ενάντια στην Ανόρθωση στο «ΠΑΠ». Τότε προερχόταν από ένα τραυματισμό και αγωνίστηκε μόνο για 45 λεπτά. Ήρθε, όμως τέσσερες μέρες αργότερα, στις 16 Σεπτεμβρίου, το εξαιρετικό ματς που έκανε απέναντι στον Ερυθρό Αστέρας, σε μια αναμέτρηση, που οι πράσινοι θα έγραφαν ιστορία.

O Φώτης, έπαιξε για 98 λεπτά, όμως, διακρίθηκε και η Ομόνοια λίγο αργότερα, πανηγύριζε για πρώτη φορά την είσοδο της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Βδομάδα με βδομάδα, ο Παπουλλής, έκανε τους οπαδούς να αλλάζουν άποψη για αυτόν και γρήγορα, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Έδειχνε με τον ηγετικό χαρακτήρα του, αλλά και την ποιότητα του, πως μπορούσε να βοηθήσει στο να επιστρέψει η Ομόνοια στην κορυφή του Κυπριακού ποδοσφαίρου.
Κάτι που έγινε! Το τριφύλλι κατέκτησε το πρωτάθλημα έπειτα από 11 χρόνια, με τον Παπουλή να
μετρά 29 συμμετοχές, 8 γκολ και 2 ασίστ
. Ο Παπουλής εξελίχθηκε από νωρίς σε παίκτη-βαρύμετρο, με το παιχνίδι της ομάδας της Λευκωσίας, να εξαρτάται πολύ από τα… κέφια και τις ορέξεις του.

Τη λήξασα σεζόν, η Ομόνοια, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας, καθώς έμεινε εκτός 6άδας, όμως ο Ελλαδίτης, ήταν εκ των κορυφαίων και αυτός που άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του 15ου κυπέλλου, όντας ο 1ος σκόρερ των πρασίνων με τέσσερα τέρματα! Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε, τα καθοριστικά του γκολ με ΑΕΛ στο Τσίρειο, και Ανόρθωση στο «ΠΑΠ», σε προημιτελικά και ημιτελικά αντίστοιχα, ενώ βρήκε άλλες δύο φορές δίχτυα με τον ΠΟ Ξυλοτύμπου.

Στο 2ο ματς με την Κυρία στο ΓΣΠ, αλλά και στον τελικό με τον Εθνικό Άχνας, είχε «θυσιαστεί» λόγω των κόκκινων καρτών που είδαν Γιούστε και Σέχου, όμως, ως ηγέτης, αρχηγός και αυτός που δίνει το παράδειγμα δεν αντέδρασε. Έβαλε πάνω απ’ όλα το καλό της ομάδας του. Και στο τέλος πανηγύρισε έξαλα, προσθέτοντας ένα ακόμα τίτλο στο παλμαρέ του!

Ο Φώτης έως τώρα μετρά 75 συνολικά παρουσίες και 19 γκολ με το τριφύλλι και συνεχίζει για 3η σερί σεζόν, αφού με τις εμφανίσεις του δεν… άφησε περιθώρια στην ομάδα προγραμματισμού αλλά και στον Νιλ Λένον παρά μόνο να του ανανεώσουν το συμβόλαιο. Έτσι και έγινε! Με την Ομόνοια, ο Παπουλής τα έζησε και τα πανηγύρισε… όλα! Ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο, ένα σούπερ καπ και τρεις προκρίσεις σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Παρά τα 37 του χρόνια, ο Φώτης Παπουλής, δείχνει πιο ώριμος και πιο έτοιμος από ποτέ για να ηγηθεί (εκ νέου) του τριφυλλιού. Είναι σαν το παλιό κρασί, που όσο μεγαλώνει και ωριμάζει τόσο καλύτερο γίνεται!

Θράσος Δημητρίου