Με τρία νέα πρόσωπα πήγε στην Ουγγαρία η ΑΕΚ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα επιστρέψει πίσω στις 6 Ιουλίου με περισσότερα.
Ήδη ο Τσάβι Ρόκα έδωσε βάρος στην απόκτηση ακραίου επιθετικού και επιθετικού, ο Όλτρα θέλει αν είναι εφικτό να τους έχει και τους δύο στην προετοιμασία και για τον λόγο αυτό εντείνονται οι προσπάθειες για να κλείσουν οι δύο σημαντικές εκκρεμότητες.
Ουσιαστικά η προετοιμασία επί Ουγγρικού εδάφους θα αρχίσει την Δευτέρα, ενώ την Τετάρτη η ΑΕΚ θα δώσει το πρώτο της φιλικό κόντρα στην Ρουμάνικη Κραϊόβα.
Το συγκεκριμένο φιλικό θα είναι μεν τεστ-ξεμουδιάσματος αλλά την ίδια στιγμή ο Χοσέ Λουίς Όλτρα θέλει να δει και κάποια πράγματα που δούλεψε σε αυτή την πρώτη εβδομάδα προπονήσεων να βγαίνουν και στο γήπεδο. Περισσότερο στοιχεία του δικού του τρόπου παιχνιδιού και όχι τόσο αυτοματισμούς καθώς ακόμα είναι νωρίς.
Οι ποδοσφαιριστές που ταξίδεψαν στην Ουγγαρία και είναι στην διάθεση του προπονητή της ΑΕΚ είναι οι ακόλουθοι:

Ιωακείμ Τούμπας, Ιβάν Τρισκόφσκι, Μικέλ Γκονζάλεθ, Ανδρέας Παρασκευά, Γκουστάβο Λέδες, Άνχελ Γκαρσία, Κύπρος Χριστοφόρου, Χοσέ Ρομό, Μιλίτσεβιτς, Θεοδόσης Σιαθάς, Όμρι Άλτμαν, Άνταμ Γκιούρτσο, Νίκος Εγγλέζου, Νέναντ Τόμοβιτς, Ρομπέρτο Ροσάλες, Γιώργος Ναούμ, Ιμάντ Φαράζ, Οιέρ Σανχούρχο, Ραφαήλ Μάμας, Κέναν Πίριτς, Ίσμαελ Κάσας, Ματ Ντάρμπισάιαρ, Βίκτορ Ολατούντζι, Αντώνης Μαρτής, Χένρη Μπέιτς Ανδρέου, και Παύλος Χαραλάμπους.