Η Πάφος FC, κινείται σε… ρυθμούς Χένινγκ Μπερκ και στις τάξεις τόσο της ομάδας, όσο και των οπαδών υπάρχει αισιοδοξία πως την σεζόν που έρχεται θα γίνει το βήμα παραπάνω.
Με την έλευση ενός προπονητή που έκανε πρωταθλητισμό, που ξέρει την κυπριακή πραγματικότητα, που γνωρίζει το πρωτάθλημα… από πρώτο χέρι, αφού το κατέκτησε, είναι λογικό οι απαιτήσεις να αυξάνονται. Η Πάφος FC με τον Νορβηγό κόουτς στον πάγκο μπορεί να κερδίσει πράγματα που της έλειπαν τα προηγούμενα χρόνια για διάκριση, είτε αυτό είναι η κατάκτηση ενός τροπαίου, είτε η έξοδος της στην Ευρώπη. Πλην αυτών όμως, υπάρχουν και οι… ακρογωνιαίοι λίθοι για να έρθουν τα πιο πάνω.
Πρώτο και βασικότερο, είναι πως η ομάδα αλλάζει φιλοσοφία και νοοτροπία. Ώρα να σκεφτούν άπαντες διαφορετικά. Ο Χένινγκ Μπεργκ, όπως έδειξε από την Ομόνοια, έχει τον… τρόπο του σε κάποια πράγματα, και σε κάποιες προπονητικές μεθόδους.
Δεύτερο, αυτό που προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια να κάνουν πράξη στην παφιακή ομάδα, μπορεί να τους το υλοποιήσει ο 52χρονος τεχνικός. Ο λόγος για την προώθηση και την ανέλιξη παιδιών από τις ακαδημίες.
Τρίτο και τελευταίο. Αυτοπεποίθηση και ψυχολογία! Δύο βασικά «όπλα» για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο μια ομάδα και ο Νορβηγός μπορεί να τα δώσει.
Βέβαια, τα πιο πάνω είναι πάντα με το έργο που έδειξε στη θητεία του στους πρασίνους, και το πως θα πάει με την  Πάφος FC, θα το δείξει η πορεία.

Θράσος Δημητρίου