H Mπότεβ έδωσε τον πρώτο της φιλικό αγώνα κόντρα στη Μέταλιστ Κχάρκιβ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) και αυτό που ξεχώρισε περισσότερο, ήταν το ότι με δύο στημένα κατάφερε να πετύχει τα γκολ που της έφεραν τη νίκη.
Συγκεκριμένα η προσεχής αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ, στο 58’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και στο 70’ από το σημείο του πέναλτι σκόραραν τα τέρματα για να αρχίσουν θετικά την προετοιμασία τους.
Οι Βούλγαροι έδειξαν ότι διαθέτουν 2-3 καλούς παίκτες, και είναι ομάδα που θέλει να έχει την μπάλα στην κατοχή της και να χτίζει το παιχνίδι της από πίσω.
Παρόλα αυτά, έχει και κάποιες χτυπητές αδυναμίες, ειδικά όσον αφορά την ποιότητα της. Δηλαδή υπάρχουν ποδοσφαιριστές που με το υφιστάμενο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ δεν… συγκρίνονται. Πόσο μάλλον με τις προσθήκες που θα έρθουν, αφού σκοπός των γαλαζοκιτρίνωνν είναι να κάνουν ακόμη καλύτερη την ομάδα τους. Ναι μεν είναι αρχή της σεζόν, είναι βαρετά τα πόδια των ποδοσφαιριστών κ.ο.κ, αλλά, έτσι έδειξε στο πρώτο της τεστ η ομάδα του Αζρούντιν Βάλεντιτς. 
Επιπλέον δεν λες την Μπότεβ και… γρήγορη ομάδα με εξαίρεση (όπως είπαμε και πιο πάνω) 2-3 που προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν για να… αναστατώσουν την αντίπαλη άμυνα και αν περιοριστούν τότε θα είναι πολύ θετικό. Αναγκαστικά παίρνουν πολλές προσπάθειες πάνω τους  και έτσι στα συν λογαριάζεται το ότι εκτός από το να περιοριστούν μπορούν και να κουραστούν ευκολότερα (και γρηγορότερα). 

Θράσος Δημητρίου