Για την αποχώρησή του από τον Ερμή, την παρουσία του στην προεδρία τα προηγούμενα 12 χρόνια και γενικώς για το ποδόσφαιρο, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 ο Λούκας Φανιέρος.

-Για τα συναισθήματά του: «Υπηρέτησα το σωματείο για 12 χρόνια. Αφιέρωσα αρκετό χρόνο και χρήμα. Πήραμε και δώσαμε πολλά από το ποδόσφαιρο. Δεν μετάνιωσα ποτέ».

-Αν θα σύστηνε σε κάποιον να εμπλακεί με το ποδόσφαιρο: «Όχι. Δεν έχει μέλλον το κυπριακό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν τέσσερεις ομάδες για να διεκδικήσουν να πάνε στην Ευρώπη, οι υπόλοιπες είναι… μηδέν. Είμαστε μόνο για το όνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ότι μας συμφέρει. Στην Αγγλία, οι ομάδες που ανεβαίνουν στην πρώτη κατηγορία παίρνουν αρκετά χρήματα για να κρατηθούν. Εδώ οι ομάδες που υποβιβάζονται χάνουν τα πάντα. Εγώ έφυγα γιατί οι πρόεδροι των ομάδων είναι κομπάρσοι. Το κατάλαβα μετά από 2-3 χρόνια που ασχολήθηκα. Προσπάθησα να κάνω γήπεδο, δεν με αφήνουνε. Δεν πήρα έστω ένα ευρώ από τον ΚΟΑ για 12 χρόνια. Δεν σηκώνει πλέον ο οργανισμός μου την κοροϊδία. Όμως θα είμαι δίπλα από την ομάδα μου, ως χορηγός. Δεν θέλω να μιλώ ούτε με τους δικαστές τους, ούτε με τους Ανθούλληδες. Δεν γίνεται να δικάζεις χωρίς να υπάρχει αντίλογος»!

-Για τη νέα κατάσταση στον Ερμή: «Η ομάδα κάνει την… ομάδα. Πρέπει να είναι όλοι ενωμένοι. Για να στηρίξεις μια ομάδα ποδοσφαίρου, πρέπει να δίνεις τα πάντα. Θα πηγαίνω κι εγώ κάποτε στο γήπεδο».

-Αν ο Ερμής θα έχει ανταγωνιστική ομάδα: «Ο στόχος των παιδιών είναι να επιστρέψει η ομάδα στην Α’ Κατηγορία και να πάρει το συμβόλαιο. Γι’ αυτό μας ρίξανε κατηγορία, για το συμβόλαιο. Πατήσαμε τη νάρκη, έχει η ζωή γυρίσματα».

-Για το ενδεχόμενο επενδυτών: «Αν φέρουμε έναν δικό μας άνθρωπο, τον ελέγχουν από το Α ως το Ω. Άμα φέρουν άλλοι το έχουν στο… φλου. Θα προσπαθήσουμε κι εμείς να φέρουμε επενδυτές για να βοηθήσουν την ομάδα».

-Η καλύτερη και χειρότερη του στιγμή στον Ερμή: «Όταν είχα τον πατέρα μου είχα περισσότερη όρεξη. Αυτός μου είπε να ανεβάσω την ομάδα. Τα κομματικά δεν φεύγουν από τη μέση, όλα υπάρχουν εκεί. Όταν έπεσα κατηγορία με χάλασε. Αλλάζουν πλέον οι χάρτες του ποδοσφαίρου ».

-Ο καλύτερος προπονητής που δούλεψε μαζί του: «Ο Κάρλος Κορμπεράν. Εγώ με τους προπονητές είμαι… ίσιος. Δεν διώχνω εγώ τους προπονητές, διώχνονται μόνοι τους. Άμα δεν παίρνεις αποτέλεσμα, πρέπει να κάνεις αλλαγές.

-Για την Εθνική: «Εμένα μου άρεσε χθες η Εθνική. Πρέπει να μην βιαζόμαστε. Δίνονται ευκαιρίες σε ορισμένους νεαρούς».