Τα δεδομένα στην περίπτωση του Σωκράτη Διούδη για την ΑΕΚ έχουν ως εξής: ο Ελλαδίτης τερματοφύλακας έχει όντως προταθεί στον Τσάβι Ρόκα. Ο Καταλανός γνωρίζει τον 29χρονο άσο από την κοινή τους θητεία στον Παναθηναϊκό, τον έχει σε εκτίμηση, αλλά υπάρχουν δύο προϋποθέσεις για να γίνει εφικτή η μεταγραφή του.
Η πρώτη είναι να ικανοποιηθεί οικονομικά ο παίκτης. Οι απολαβές του στον Παναθηναϊκό ανέρχονται γύρω στις 200.000 ευρώ και δεν αποτελούν πρόβλημα. Η ΑΕΚ θα δώσει ψηλό συμβόλαιο στον τερματοφύλακα που θα αποκτήσει.
Η δεύτερη-και η πιο δύσκολη-είναι να ικανοποιηθούν και οι «πράσινοι». Ο Παναθηναϊκός δεν τον παραχωρεί εάν δεν αποζημιωθεί οικονομικά, καθώς έχει συμβόλαιο με τον Ελλαδίτη πορτιέρο για ακόμη ένα χρόνο.
Τον περασμένο Ιανουάριο, η Λέγκια Βαρσοβίας χτύπησε την πόρτα της ελληνικής ομάδας για να αποκτήσει τον Διούδη, καταθέτοντας πρόταση να του καλύψει το συμβόλαιο αλλά χωρίς να δώσει επιπλέον χρήματα, η οποία απορρίφθηκε.
Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, μοιάζει ανέφικτο να υλοποιηθεί η μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Να σημειώσουμε ότι όντως ο Ρόκα έψαξε και την περίπτωση του Γιούρι Λοντίγκιν που κατέληξε εν τέλει στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, κάτι που δείχνει την πρόθεσή του για τη θέση στο τέρμα…

Ανδρέας Βεντούρης