Γράφει ο Σκηνοθέτης
Πλέον η κατάσταση στη χώρα μας έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Η ακρίβεια σε όλα τα βασικά αγαθά καθώς και στα καύσιμα δεν επιτρέπει στο μέσο Κύπριο πολίτη να συνεχίσει τη ζωή του όπως την «ήξερε» τα προηγούμενα χρόνια.
Η χώρα μας περνάει μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις των τελευταίων ετών και κανένας δεν φαίνεται να μπορεί να βρει λύση.
Μια βόλτα στις κεντρικές περιοχές των πόλεων καθώς και στα καταστήματα (ακόμα και των τροφίμων) αποδεικνύουν την όλη τραγικότητα.
Ανάμεσα μας – όσο κι συνηθίσαμε να τα κρύβουμε όλα κάτω από το «χαλί» – υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με μηδαμινά εισοδήματα. Άνθρωποι που δεν μπορούν όχι μόνο να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες αλλά δεν ξέρουν και τι άλλο θα τους «ξημερώσει».
Η ποιότητα ζωής στην Κύπρο χρόνο με το χρόνο γίνεται χειρότερη.
Και μην νομίζετε ότι αναφερόμαστε σε δυσκολίες για βραδινές ή απογευματινές εξόδους. Όχι μιλάμε για φρικτές δυσκολίες αναφορικά με την καθημερινή βρώση.
Ένα μικρό – μέχρι στιγμής- αλλά σημαντικό ποσοστό των συμπατριωτών μας δυστυχώς δεν μπορεί να έχει ένα πιάτο φαί σε καθημερινή βάση.
Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Κι αν σήμερα δεν μπορούμε να βρούμε τη χαμένη μας συλλογικότητα τότε σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουμε να τη βρούμε ποτέ…