Tο ιδανικότερο σενάριο για κάθε ομάδα είναι να βλέπει τα δικά της παιδιά να ξεχωρίζουν με την παρουσία τους και στην πρώτη ομάδα. Αν υπάρξει και πώληση θα ήταν και ότι καλύτερο! Στην ΑΕΛ είδαμε φέτος να έχουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής οι Φραντζής και Ανδρέου, ενώ αυτό τον δρόμο θα ακολουθήσουν κι’ άλλοι ποδοσφαιριστές των ακαδημιών.
Ξεκινώντας από τον Χριστόφορο Φραντζή ένα παιδί των ακαδημιών της ομάδας που κέρδισε την εμπιστοσύνη του Σάββα Παντελίδη και ο ίδιος φρόντισε να τον δικαιώσει με την απόδοση του.  Ο Φραντζής μέσω της ΑΕΛ πήρε και την πρώτη κλήση για την Εθνική Ελπίδων πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στις 29/3/2022. Ένα 21χρόνο παιδί που πέρασε από σοβαρό τραυματισμό μέσα στην χρονιά και όμως δεν τα παράτησε και επανήλθε εντυπωσιακά. Μέτρησε 9 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Μπορεί να αγωνιστεί με ιδιαίτερη ευκολία ως δεξί μπακ (κύρια θέση) αλλά και σαν αμυντικό χαφ όπως μας έδειξε μέσα στην χρονιά.
Ο Ευάγγελος Ανδρέου ήταν και αυτός ένας που πήρε ευκαιρίες με τον Σάββα Παντελίδη στον πάγκο έχοντας συνολικά 12 συμμετοχές και 1 γκολ. Ακραίος επιθετικός, καλός χειριστής της μπάλας που σαφέστατα έχει και περιθώρια βελτίωσης αλλά και να προσφέρει στην ομάδα. Μάλιστα, κατάφερε να κερδίσει τις συμμετοχές μέσα από την δουλειά του στις προπονήσεις και σίγουρα περιμένουν και από αυτόν περισσότερα.
Ο Ελλαδίτης τεχνικός προτίθεται να ανεβάσει και άλλους ποδοσφαιριστές από την δεύτερη ομάδα, ενώ ήδη, κάποιοι πήραν λεπτά συμμετοχής, έχοντας καλή παρουσία. Αυτό που θέλει να δει ο κ. Παντελίδης, είναι τον ίδιο ζήλο, την ίδια εργατικότητα και την ίδια θέληση, με τους προαναφερθέντες.
Όσον αφορά τους δανεικούς οι Κυριάκου, Νεοφύτου, Παντελή και Μαρνέρος επιστρέφουν στην ομάδα, αλλά και ο άτυχος  Δημήτρης Αβραάμ που θα επανέλθει με τη νέα σεζόν.
Η ΑΕΛ έχει ταλέντο και οφείλει να το εκμεταλλευτεί κάτι που αν γίνει σαφώς και θα λειτουργήσει υπέρ της ομάδας μακροχρόνια.

Αριστείδου Μιχαήλ