Συνεχίζεται…το μπάχαλο στο ΣΔΚ, λίγες βδομάδες πριν την εκλογική συνέλευση.Όπως γράψαμε ξανά, σημείο έντονης διαφωνίας, είναι ο αριθμός των εκπροσώπων της Λάρνακας-Αμμοχώστου στο νέο δ.σ.
Η πλευρά Νίκου Εγγλέζου θέλει να αυξήσει τον αριθμό από δύο σε τρεις, η πλευρά Γιώργου Πάπουτσου θέλει να παραμείνει όπως έχει στους δύο εκπροσώπους.
Οι δύο πλευρές μάλιστα επιστράτευσαν νομικούς συμβούλους στη συνεδρία της Τρίτης αλλά αντί να συμφωνήσουν, είχαμε εκ νέου τσακωμούς και ένταση.
Συγκεκριμένα η πλευράς Εγγλέζου επιστράτευσε τον κύριο Μάριο Ορφανίδη σαν νομικό της σύμβουλο και ο κύριος Μηχανικός επιστρατεύθηκε από την πλευρά Πάπουτσου.
Σε κάποια στιγμή μάλιστα, οι δύο δικηγόροι είπαν στους παρευρισκόμενους, όπως διεξαχθούν και αυτές οι εκλογές με τα δεδομένα όπως είχαν ( δύο εκπροσώπους η Λάρνακα) αλλά αντέδρασε ο Εγγλέζου, ο οποίος μάλιστα ήταν κάθετος και έντονος, προκαλώντας και την αποχώρηση του Γιώργου Μηχανικού.
Όπως πληροφορούμαστε η πλευρά Πάπουτσου, θεωρεί ότι το εκλογικό μέτρο, καθορίζεται βάση των μελών  και η πλευρά Εγγλέζου βάση των ψήφων και αυτό αποτελεί σημείο έντονης αντιπαράθεσης.
Έγινε μάλιστα εισήγηση όπως προκηρυχθεί καταστατική συνέλευση πριν από την εκλογική συνέλευση για να αποφασιστεί από τα μέλη τι θα γίνει με τη Λάρνακα κάτι που ενδεχομένως να δημιουργήσει και θέμα, κατά πόσο θα γίνει και πότε η εκλογική συνέλευση!
Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ η Κυπριακή διαιτησία βρίσκεται στο ναδίρ με την κάθοδο των ξένων και γενικά δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης ούτε από τους φιλάθλους, ούτε και από την ΚΟΠ.
Μιλώντας μάλιστα με εν ενεργεία διαιτητές μας είπαν ότι ο ΣΔΚ αντί να ενωθεί και να προστατεύσει τα συμφέροντα και την αξιοπιστία τους, έχει χωριστεί στα δύο για χάρη μία καρέκλας, είτε της προεδρίας, είτε του δ.σ.

Μιχάλης Παπαγεωργίου