Ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Ιωάννης Πίττας μίλησε στο Super Sport FM 104.0 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και για το μέλλον του.
Η αρχική τοποθέτηση: «Μετά τη νίκη με τον Άρη έχουμε περάσει αφάνταστες στιγμές με αποκορύφωμα τη φιέστα και την πορεία στην πόλη με τον λεωφορείο. Αυτά θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη και τη ζωή μας».
Όταν παρακολουθούσες σε μικρή ηλικία τον πατέρα σου πίστευες ότι θα μπορούσες να πετύχεις παρόμοια πράγματα στη ζωή σου; «Όταν είσαι μικρός πάντα ονειρεύεσαι, το πίστευα ότι θα μπορούσα να το πετύχω. Είναι μεγάλο κατόρθωμα για να πανηγυρίσω ένα πρωτάθλημα. Είναι η ομάδα που ανδρώθηκα και έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.
Ποιο ήταν το μυστικό για την κατάκτηση του τίτλου; «Περάσαμε δύσκολες στιγμές, όμως, η ομάδα στην ομάδα μείναμε ενωμένοι, είχαμε δυνατό σύνολο και αυτό είναι το μεγαλύτερο μας όπλο για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος».
Μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα τι ήταν αυτό που σας ταρακουνούσε; «Μετά την ήττα στο Τσίρειο από την Πάφο, αυτό ήταν που μας πείσμωσε περισσότερο και στη συνέχεια πήραμε αυτό που θέλαμε που ήταν ο τίτλος».
Για τον προπονητή Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ… «Έχουμε άψογη συνεργασία, αυτός κάνει κουμάντο, είναι αρκετά αυστηρός, έχει δική του φιλοσοφία και είναι πολύ καλός προπονητής. Στα αποδυτήρια έχουμε άψογη σχέση και αυτό οφείλεται και στον προπονητή».
Για τον Νίκο Κίρζη…  «Είναι πάντα δίπλα μας. Μας στήριξε ατελείωτες φορές, θέλω να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και εγώ προσωπικά αλλά και από όλους του παίκτες…»
Πως νιώθεις που σε αυτή την ηλικία πανηγυρίζεις το πρωτάθλημα αλλά και για το γεγονός ότι ξεχωρίζεις στην ομάδα; «Είμαι χαρούμενος πάντοτε θέλω να σκοράρω και να βοηθώ την ομάδα και τώρα αλλά και στο μέλλον».
Ποιο ήταν το καλύτερο σου γκολ; «Το καλύτερο γκολ για μένα ήταν αυτό επί του ΑΠΟΕΛ που άλλαξε τη ροή του αγώνα και φτάσαμε στη νίκη, το πανηγυρίσαμε με την ψυχή μας».
Θα ήθελες να αγωνιστείς στο εξωτερικό; «Το όνειρο κάθε Κύπριου είναι να πάει στο εξωτερικό, το δικό μου όνειρο είναι να πάω στο εξωτερικό, ελπίζω να έρθει κάποια πρόταση και ν’ ανοίξω τα φτερά μου. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο, αν έρθει πρόταση θα με στηρίξει».
Για τον πατέρα σου, Πάμπο Πίττα… «Ο πατέρας μου ήταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή, πάντα είναι δίπλα μου, είναι από τους καλύτερους μου φίλους».
Υπήρχαν κάποια πράγματα που στερήθηκες που θα ήθελες να ζήσεις; «Όταν είσαι παίκτης σίγουρα στερείσαι κάποια πράγματα όμως, δεν μετανιώνω και θέλω να πω ότι δεν έχω φτάσει ακόμη το ταβάνι».
Για τον κόσμο… «Ο κόσμος να περιμένει ακόμη πιο δυνατή ομάδα που θα διεκδικήσει ομίλους του Τσάμπιονς και όλους τους στόχους την επόμενη σεζόν. Μετά το πρωτάθλημα το πιο γλυκό είναι το δεύτερο…».
Για τον τελικό Ομόνοια-Εθνικός:
«Είναι ευχάριστη έκπληξη, ο Εθνικός δίκαια βρίσκεται εκεί, σίγουρα μεγάλο φαβορί είναι η Ομόνοια με τον κόσμο δίπλα της. Όμως, ποτέ μη λες ποτέ για έναν τελικό».