Για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και την άποψή του για το πρωτάθλημά μας, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 ο Ντούσαν Κέρκεζ.

-Για τη συμφωνία με Τσουκάριτσκι: «Δεν έχουμε ακόμη υπογράψει αλλά είναι όλα ΟΚ. Η συνεργασία μας θα είναι για δύο χρόνια. Εγώ μετακομίζω, η οικογένειά μου θα μείνει εδώ. Είμαστε τόσα χρόνια στην Κύπρο, δεν είναι εύκολο να αλλάξουμε.

-Για το αν είχε άλλες προτάσεις: «Είχα κάτι από Κύπρο, από Ελλάδα κι από Δανία, στο τέλος για κάποιο λόγο δεν έγινε. Στη ζωή δεν πρέπει να βλέπεις πίσω. Ήρθε μια πρόταση από μία οργανωμένη ομάδα που παίζει στην Ευρώπη. Είναι καλή ευκαιρία για μένα να κάνω κάτι άλλο. Μου αρέσει στην Κύπρο αλλά όταν έρθει μια πρόταση από το εξωτερικό είναι καλό να βλέπεις κι άλλα πράγματα».

-Για τον ανταγωνισμό στο σέρβικο πρωτάθλημα: «Εκεί είναι λίγο διαφορετικά. Για το πρωτάθλημα είναι η Παρτιζάν και ο Ερυθρός Αστέρας, υπάρχει μεγάλη διαφορά στο μπάτζετ. Υπάρχουν κάποιες ομάδες όμως που είναι κοντά».

-Η άποψή του για τον τίτλο: «Δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα ο Απόλλωνας. Ήταν καλύτερο το ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Σε άλλα παιχνίδια ήταν καλύτερος ο Απόλλων και δεν νίκησε. Μπορεί να μην έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο φέτος αλλά του αξίζει να είναι πρώτος. Δεν έκανε κάτι το… ουάο, αλλά δικαιούται το πρωτάθλημα».

-Για το πρωτάθλημα γενικώς: «Βλέπουμε καλύτερες ομάδες. Παλαιότερα 1-2 ομάδες έκαναν τη διαφορά. Του χρόνου οι ομάδες της Λεμεσού με το νέο γήπεδο θα είναι ακόμη καλύτερες. Θα έχουμε 8 ομάδες που θα παλεύουν για την Ευρώπη».

-Για τον τελικό κυπέλλου: «Είναι ξεκάθαρο φαβορί η Ομόνοια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ο Εθνικός δεν έχει να χάσει τίποτα. Ένα παιχνίδι είναι. Το 99% του κόσμου πίστευε ότι θα περάσει η ΑΕΚ. Μπορεί να κάνει τη ζημιά στην Ομόνοια».

-Για την ΑΕΛ: «Έχει το χρόνο να κάνει την ομάδα που θα παίζει στο νέο γήπεδο. Ο κόσμος θα έρθει πίσω. Οι άνθρωποι που είναι εκεί θα κάνουν το πλάνο. Η ΑΕΛ είναι πάντα εκεί. Αυτό που λείπει από την ΑΕΛ σε σχέση με τις άλλες ομάδες είναι ο κόσμος της. Θα είναι πιο εύκολο για την ομάδα αν επιστρέψει ο κόσμος της».

Για τον Στραχίνια Κέρκεζ: «Δεν βλέπω να επιστρέφει. Πλήρωσε 100.000 ευρώ η ομάδα του, υπέγραψε για τρία χρόνια κι εκεί θέλει να συνεχίσει».