Τις εκτιμήσεις του για τον τελικό κυπέλλου έκανε ο προπονητής Σάββας Δαμιανού, μιλώντας στον Super Sport FM 104.0, ενώ σχολίασε το πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε.
Η αρχική τοποθέτηση: «Υπάρχει φαβορί και είναι η Ομόνοια. Ευχόμαστε να γίνει ωραίο παιχνίδι σε ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα. Σε ένα τελικό κανένας δεν χάνει πριν τον αγώνα. Ο Εθνικός έχει καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό με την παρουσία στον τελικό και αυτό τους αποφορτίζει. Αν έχουν τον ίδιο επιθετικό προσανατολισμό όπως τους αγώνες κόντρα στην ΑΕΚ, θα έχει αρκετές πιθανότητες».
Για το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε: «Ήταν ανταγωνιστικό μόνο για το ότι θα βγάζαμε πέντε ομάδες στην Ευρώπη. Η ποιότητα δεν ήταν σε ψηλό επίπεδο. Το πρωτάθλημα το πήρε ο λιγότερο κακός. Δεν το πήρε η ομάδα που ήταν εκπληκτική. Το πήρε η ομάδα με τις λιγότερες απώλειες στα παιχνίδια του πρώτης φάσης. Με το να έχουμε οχτώ ομάδες στη δεύτερη φάση, θα χαθεί η… καθαρότητα. Θα υπάρχουν αδιάφοροι από ένα σημείο και μετά ίσως αυτές οι ομάδες να καθορίσουν αποτελέσματα. Πρέπει να προστατέψουμε το άθλημα.
Για τους παίκτες που ξεχώρισε: «Ο Ταλίς της Πάφος FC, το είπα ξανά για αυτόν, επίσης ο Βανά Άλβες είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, ο Παπουλής παρά τα χρόνια του είναι εξαιρετικός, όπως και ο Ουάρντα. Σε επιθετικούς στερήσαμε».
Από Κύπριους; «Ο Λοΐζου βρίσκει τον εαυτό του το τελευταίο διάστημα. Ο Πίττας είναι ένας ωφέλιμος ποδοσφαιριστής σε μια ομάδα και μπορεί να σκοράρει με όλους τους τρόπους. Ο Σατσιάς έχει την ποιότητα και την προσωπικότητα να σταθεί σε ψηλό επίπεδο, όπως και οι Χρυσοστόμου και Ιωάννου».
** Ο κ. Δαμιανού δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες που τον φέρνουν να αναλαμβάνει πόστο στην Ανόρθωση