Ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης Δημήτρης Χριστοφόρου μίλησε για τη μεγάλη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα και για τον επαναληπτικό του Κυπέλου που ακολουθεί.
Για το παιχνίδι και τη μεγάλη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ:
«Πολλές φορές σε παιχνίδια σημαντικά φέτος είχαμε απόδοση καλύτερη από τους αντιπάλους αλλά αυτό δεν απεικονιζόταν στο αποτέλεσμα. Αυτή την φορά μπήκαν τα γκολ και είναι από τα βράδια που θα το θυμούνται αυτοί που βρέθηκαν στο γήπεδο».

Για την παρουσία της ομάδας του: «Το ήθελαν περισσότερο οι ποδοσφαιριστές μας και βοήθησε η ποιότητα των παικτών μας. Χαιρόμαστε που έχουμε παίκτες που μπορούν να το κάνουν».

Για τους Λάζαρο και Ουάρντα: «Είναι από τις περιπτώσεις που ξέραμε τι παίρναμε και αυτό βλέπουμε και στο γήπεδο από τα παιδιά. Δεν κλαίμε τους χαμένους βαθμούς και το θέμα είναι να δώσουμε συνέχεια για να πετύχουμε ότι περισσότερο μπορούμε».

Για την μάχη του τίτλου και την μείωση της διαφοράς από τον Απόλλωνα: «Δεν λέει τίποτα γιατί και να πάρουμε το μεταξύ μας παιχνίδι θα είναι τέσσερις βαθμούς μπροστά μας. Ακόμα είναι φαβορί. Το γεγονός ότι δεν κερδίζει κάνει όλους τους υπόλοιπους να ελπίζουν ακόμα. Με όρους τένις ο Απόλλωνα είναι πολλά… championship games και τα χαράμισε όλα. Δεν κερδίζει ο Απόλλωνας αλλά δεν τον κερδίζει κανείς. Η ισοπαλία ευνοεί αυτόν που προπορεύεται αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ζήσουμε πρωταθλητή που δεν θα πάρει νίκη στην β’ φάση».

Αδικεί τον εαυτό της η Ανόρθωση με την θέση που βρίσκεται; «Με εξαίρεση τον αγώνα με την Πάφος FC και το ματς με την ΑΕΚ που ήταν εξαίρεση η συνολική μας παρουσία, σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, στην χειρότερη των περιπτώσεων παίξαμε μ το ίδιο καλά με τον αντίπαλο. Εκείνη η ήττα με την ΑΕΚ μας πλήγωσε. Δεν μπήκαν τα γκολ. Όσοι είδαν τα παιχνίδια ξέρουν τι συνέβη. Είτε δεν μπαίνουν τα πέναλτι, είτε σε άδειο τέρμα. Δεν θέλουμε να συζητάμε τι θα γινόταν αν… γιατί δε θα μας δώσει τίποτα. Έχουμε έναν επαναληπτικό με το ΑΠΟΕΛ να έχει προβάδισμα και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό, να ανατρέψουμε τα δεδομένα και να προκριθούμε. Στο Κύπελλο αν δεν τα καταφέρεις πας σπίτι σου».

Η ομάδα απέκτησε ψυχολογία ενόψει του επαναληπτικού: «Το βασικό είναι ότι ξέραμε ότι αν χάναμε θα ήταν δύσκολο το έργο για την 2η θέση. Τώρα όλα μοιάζουν πιο εφικτά. Το ψυχολογικό είναι σημαντικό αλλά η απόδοση του Σαββάτου δεν εξασφαλίζει νίκη την Τετάρτη. Πρέπει να παίξουμε ξανά καλά σε δύο μέρες. Ήδη το ματς πρωταθλήματος μπήκε στο αρχείο και η μόνο έγνοια μας είναι ο επαναληπτικός. Ο κόσμος ξέρει από πέρσι την χαρά της κατάκτησης του Κυπέλλου και θέλουμε να το επαναλάβουμε».

Για τον επαναληπτικό με το ΑΠΟΕΛ: «Οτιδήποτε εκτός από νίκη μας αποκλείει. Με τον κόσμο στο πλευρό μας πάντα έχουμε προβάδισμα έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου. Να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο που είχε μαζικότητα και παλμό».
Για τις 100 συμμετοχές και το συμβόλαιο του Αρτυματά: «Ο Κωστάκης ο ίδιος είπε το καθετί στην ώρα του».
Για τον προγραμματισμό: «Είναι σε εξέλιξη ο προγραμματισμός και το αποδείξαμε με τις ανακοινώσεις των Λόρια, Αμπαρτζουμιάν και Χρυσοστόμου».