Στον προηγούμενο γύρο ήταν η Παρί, στα προημιτελικά του Champions League η Τσέλσι κόντρα στην οποία ο Καρίμ Μπενζεμά σημείωσε χατ τρικ κι έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στη Ρεάλ έπειτα από το 3-1 στο Στάμφορντ Μπριτζ.
Τα κοσμητικά επίθετα για τον Καρίμ Μπενζεμά μοιάζουν να στερεύουν ύστερα από το νέο χατ τρικ του Γάλλου (ύστερα από αυτό κόντρα στην Παρί), με το οποίο η Ρεάλ έφυγε με νίκη 3-1 από το Στάμφορντ Μπριτζ κόντρα στην Τσέλσι για τον πρώτο προημιτελικό του Champions League.
Ο επιθετικός των μερένγκες σκόραρε με δύο φανταστικές κεφαλιές και ύστερα από μια γκάφα του Εντουάρ Μεντί, οι μπλε βρήκαν δίχτυα με τον Κάι Χάβερτς και οι Ισπανοί έχουν το απόλυτο προβάδισμα ενόψει του δεύτερου αγώνα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου την προσεχή Τρίτη.
Ο Τόμας Τούχελ παρέταξε τους πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου χωρίς επιθετικούς αλλά με… δύο επιθετικούς, τους Κάι Χάβερτς και Κρίστιαν Πούλισικ. Ο Κάρλο Αντσελότι, που βγήκε εγκαίρως αρνητικό στον κορονοϊό και πέταξε το πρωί της Τετάρτης στο Λονδίνο, προτίμησε την ενέργεια του Φεντερίκο Βαλβέρδε στα δεξιά, με τους Μπενζεμά και Βινίσιους να επωμίζονται το μεγαλύτερο επιθετικό βάρος.
Οι μπλε είχαν την μπάλα στα πόδια στα πρώτα λεπτά, αλλά δεν έβρισκαν τρόπο να πλησιάσουν την εστία του Τιμπό Κουρτουά (που αποδοκιμάστηκε από τους φίλους της πρώην ομάδας του). Οι αντεπιθέσεις ήταν η αποδεκτή επιλογή απειλής για τους φιλοξενούμενους, που με μία τέτοια στο 10′ ο Βινίσιους έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Μία εκτέλεση φάουλ του Ρις Τζέιμς ανάγκασε τον Κουρτουά σε υπέροχη επέμβαση στο 15′ και στη συνέχεια ο Μπενζεμά έπιασε δουλειά.
Στο 21′ με κεφαλιά πίσω από το ύψος του πέναλτι και τρία λεπτά αργότερα με φαλτσαριστή κεφαλιά, νίκησε τον Μεντί και έδωσε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους Ισπανούς.
Ο αγώνας απέκτησε φρενήρη ρυθμό στα τελευταία λεπτά του 1ου μέρους, με τους γηπεδούχους να έχουν ορισμένες τελικές και ένα γκολ με τον Χάβερτς στο 40′ και τον Μπενζεμά να έχει ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ στο οποίο έστειλε την μπάλα άουτ.
Ο Τόμας Τούχελ άλλαξε σχηματισμό στην ανάπαυλα και μετέτρεψε το 3-4-3 σε 4-2-3-1 με την έξοδο των Ενγκολό Καντέ και Αντρέας Κρίστενσεν. Το πλήρωσε δευτερόλεπτα έπειτα από τη σέντρα, λόγω γκάφας του Μεντί, που χάρισε χατ τρικ στον Μπενζεμά.
Όλα έδειχναν να παίρνουν το δρόμο τους, αν δεν ήταν ο τραυματισμός του Έντερ Μιλιτάο (που σίγουρα θα έχανε το επόμενο παιχνίδι λόγω καρτών) και η είσοδος του Ρομέλου Λουκάκου. Ο Βέλγος επιθετικός έκανε αμέσως δύο επικίνδυνες τελικές, ενώ το ίδιο έκαναν και οι Μέισον Μάουντ και Τζέιμς. Ο Κουρτουά ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε και κράτησε την απόσταση των ομάδων στα δύο γκολ.
Το 3-1 δίνει στη Ρεάλ σαφές προβάδισμα πρόκρισης και… εκδίκησης για τον περσινό αποκλεισμό με το ίδιο σκορ (αλλά σε δύο παιχνίδια) στα ημιτελικά, αλλά και συνολικά για τα πέντε παιχνίδια των δύο ομάδων στα διεθνή κύπελλα, όπου οι μερέγκες δεν είχαν νίκη. Το επόμενο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Σαντιάγο Μπερναμπέου την προσεχή Τρίτη.
ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Σίλβα, Κρίστενσεν (46′ Κόβατσιτς), Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ (46′ Ζιγές), Ζορζίνιο, Μάουντ, Αθπιλικουέτα, Πούλισικ (64′ Λουκάκου), Χάβερτς
ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο (64′ Νάτσο), Αλάμπα, Μεντί, Κρόος (74′ Καμαβινγκά), Καζεμίρο, Μόντριτς, Βαλβέρδε (86′ Θεμπάγιος), Μπενζεμά (86′ Μπέιλ), Βινίσιους