Η Βιγιαρεάλ εξουδετέρωσε όλα σχεδόν τα επιθετικά όπλα της Μπάγερν και με το χρυσό γκολ του Ντανζούμα πήρε τη νίκη με 1-0 στο «Θεράμικα» που της δίνει μικρό προβάδισμα για πρόκριση στους 4 του Champions League ενόψει της ρεβάνς του Μονάχου.
Στάση Θεράμικα για την Μπάγερν! Οι Βαυαροί ταξίδεψαν στην Ισπανία έχοντας να επιδείξουν ένα εκπληκτικό αήττητο σερί 22 εκτός έδρας αγώνων στο Champions League (17 νίκες και 5 ισοπαλίες), όμως η Βιγιαρεάλ ήταν αποφασισμένη να τους κάνει τη ζημιά και την έκανε, με την ομάδα του Ουνάι Έμερι να επικρατεί δικαιότατα με 1-0 και να αποκτάει εκείνη προβάδισμα -έστω και ισχνό- για πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Το ματς
Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν κατέβασε την Μπάγερν στο “Θεράμικα” με όλα τα επιθετικά της όπλα (Λεβαντόβσκι, Γκνάμπρι, Μίλερ, Σανέ μπροστά και Μουσιάλα στον άξονα), όμως αυτό δεν φόβισε στο ελάχιστο την Βιγιαρεάλ, που ήταν μάλιστα εκείνη που έκανε την πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι που την έβαλε μπροστά στο σκορ.
Ο Λο Σέλσο συνδυάστηκε εξαιρετικά στη δεξιά πλευρά με τον Φόιτ και γύρισε για τον Παρέχο που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Ντανζούμα να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και να την προωθεί στα δίχτυα του Νόιερ στο 8ο λεπτό (1-0).
Το γκολ αυτό γέμισε αυτοπεποίθηση τους παίκτες του Ουνάι Έμερι με αποτέλεσμα να πάρουν τα ηνία στην συνέχεια με καλή κυκλοφορία της μπάλας, με τους Βαυαρούς από την πλευρά τους να αδυνατούν να μπουν στο παιχνίδι και να πηγαίνουν δεύτεροι στις περισσότερες διεκδικήσεις.
Το κίτρινο υποβρύχιο ήταν πολύ οργανωμένο στην άμυνα και παίζοντας με συνοχή έκλεισε όλους τους χώρους, με τους πρωταθλητές Γερμανίας να μην έχουν από την πλευρά τους ιδέες, εμπνεύσεις, ταχύτητα και αυτοματισμούς.
Οι λάθος επιλογές έξω από την περιοχή των γηπεδούχων ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στο παιχνίδι των Βαυαρών, με τους γηπεδούχους από την πλευρά τους να κρατούν με άνεση και χωρίς πίεση το υπέρ τους τους 1-0 και να βγάζουν όλο το πρώτο μέρος χωρίς ο γκολκίπερ τους, Ρούλι, να νιώσει κάποια ουσιαστική απειλή.
Μάλιστα, αν ήταν κάποια ομάδα που θα μπορούσε να έχει κερδίσει κάτι περισσότερο από το πρώτο 45λεπτο αυτή θα ήταν η Βιγιαρεάλ, με τον Κοκλέν να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με εκπληκτική σέντρα σουτ από τα αριστερά στο 41′ αλλά το γκολ να μη μετράει μετά απο παρέμβαση του VAR που τον συνέλαβε σε θέση οφσάιντ.
Το δεύτερο μέρος βρήκε την Μπάγερν να έχει την πρώτη καλή στιγμή της στο 50′ με το σουτ του Γκνάμπρι που έφυγε άουτ, με την απάντηση της Βιγιαρεάλ να είναι άμεση και πιο δυναμική, με το σουτ κεραυνό του Ζεράρ Μορένο στο 53′ εκτός περιοχής, να σταματάει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Νόιερ.
Οι δύο αυτές φάσεις άναψαν φωτιά στο ματς και το επόμενο 20λεπτο κράτησε καθηλωμένο το κοινό, τόσο στις εξέδρες του Θεράμικα όσο και στο τηλεοπτικό, με τις δύο φάσεις να εναλλάσσονται μπροστά στις δύο εστίες με αστραπιαία ταχύτητα.
Η Μπάγερν ναι μεν βελτιώθηκε και άρχισε να φτιάχνει τη μία τελική πίσω από την άλλη (έφτασε τις 18 στο 72ο λεπτό) χωρίς όμως να έχει την μεγάλη κλασική ευκαιρία (μολις 2 εντός εστίας μέχρι εκείνο το σημείο και με τον Λεβαντόσκι εξουδετερωμένο από τους Αλμπιόλ και Τόρες), με την Βιγιαρεάλ από την πλευρά της να είναι απίστευτα επικίνδυνη όταν έβρισκε κενούς χώρους και να αγγίζει το δεύτερο γκολ σε 2-3 περιπτώσεις με πρωταγωνιστές τους Μορένο, Λο Σέλσο και Ντανζούμα.
Στο τελευταίο 20λεπτο ο ρυθμός έπεσε, με τους παίκτες των δύο ομάδων να μοιάζουν να μένουν από δυνάμεις, ακόμα και σε αυτό το διάστημα ωστόσο εκείνη που φαινόταν να ξεχωρίζει ήταν η Βιγιαρεάλ, με τους παίκτες του Έμερι να παίζουν με πάθος και αυταπάρνηση για να κρατήσουν το χρυσό για αυτούς 1-0.
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρούλι, Φόιτ (81′ Οριέ), Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινάν, Κοκλέν (59′ Πεδράθα), Καπού, Παρέχο, Μορένο, Ντανζούμα (81′ Τσουκουέζε), Λο Σέλσο
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ (71′ Ζίλε), Ουπαμεκανό, Ερναντές, Ντέιβις, Κίμιχ, Μουσιάλα, Κομάν, Μίλερ (62′ Γκορέτσκα), Γκνάμπρι (62′ Σανέ), Λεβαντόβσκι