Η ουραγός της La Liga πριν από τη σέντρα αντιμετώπιζε την πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας. Κι όμως, η Λεβάντε έφτασε δευτερόλεπτα κοντά από το να αποσπάσει την ισοπαλία, όμως υπολόγιζε χωρίς τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής για την Μπαρτσελόνα, τον Λουκ ντε Γιονγκ, που με νέο γκολ στις καθυστερήσεις της έδωσε τη νίκη 3-2 για την 31η αγωνιστική.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και είχαν περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες, με αποκορύφωμα τη φάση του 27ου λεπτού, όταν πρώτα ο Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν αλλοίωσε το σουτ του Καμπάνια σε τετ α τετ έπειτα από εκπληκτικό σλάλομ και στη συνέχεια ο Έρικ Γκαρθία πρόλαβε την μπάλα στη γραμμή.
Οι μπλαουγκράνα είχαν ανούσια κατοχή και οι γηπεδούχοι ήταν η πιο επικίνδυνη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και δικαιώθηκαν στο 52′. Ο Ντάνι Άλβες έκανε χέρι, ο Χοσέ Λουίς Μοράλες εκτέλεσε εύστοχα κι έκανε το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Γκαρθία να κάνει χέρι και του Ρόχερ να εκτελέσει το πέναλτι, όμως ο Τερ Στέγκεν κατάφερε να αποκρούσει.
Η Μπαρτσελόνα ανασυντάχθηκε και μέσα σε δύο λεπτά βρήκε δύο γκολ με τους Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και Πέδρι. Ο αγώνας είχε δρόμο ακόμα όμως, με τους ψυχωμένους γηπεδούχους να ψάχνουν την ισοφάριση. Τη βρήκαν με… πέναλτι στο 83′ έπειτα από μαρκάρισμα του Κλεμάν Λενγκλέ που μόλις είχε μπει στον αγώνα, με τον Μελέρο να κάνει το 2-2.
Ο Τσάβι έκανε την κίνηση ματ και έριξε αμέσως στον αγώνα τον Λουκ ντε Γιονγκ. Ο Ολλανδός στο 90+2′ έπιασε κεφαλιά από σέντρα του Τζόρντι Άλμπα (που με 421 αγώνες έπιασε τον Γκιγέρμο Αμόρ στη 10η θέση της λίστας συμμετοχών όλων των εποχών στην Μπαρτσελόνα) και έγραψε το 3-2.