Αυτό που συμβαίνει με τον Απόλλωνα δεν έχει προηγούμενο. Είναι σαν να το θέλει η μοίρα να πηγαίνει συνέχεια με ισοπαλίες, ειδικά μετά από αυτό που είδαμε στην «Αρένα».
Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα κρατούσε τη νίκη στα χέρια της και ήταν αγκαλιά με τον τίτλο και τα έφερε με τέτοιο τρόπο το ματς ώστε σε νεκρό χρόνο να μείνει και πάλι στην ισοπαλία.
Πολύ παλιά δεν το ψάξαμε το πράγμα αλλά εφτά σερί ισοπαλίες υπολογίζουμε ότι δεν θα έτυχε ποτέ ξανά στο παρελθόν όχι μόνο στον Απόλλωνα αλλά σε καμιά ομάδα και όλες στην ίδια διοργάνωση.
Θα διαφωνήσω εν μέρει με τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ ο οποίος ερωτηθείς αν χάθηκε η ευκαιρία να αγκαλιάσει η ομάδα του τον τίτλο απάντησε ότι… απλά χάθηκαν δύο βαθμοί. Θα πω ότι «ναι», χάθηκε τεράστια ευκαιρία καθώς με νίκη θα ήταν αγκαλιά με τον τίτλο. Θα έπαιρνε την διαφορά στους εννιά βαθμούς από την 2η θέση όπου βρίσκεται το ΑΠΟΕΛ και ο Άρης και στους δέκα από την Ανόρθωση, θα τους έβαζε πίεση ενόψει των αυριανών αγώνων και οι αγωνιστικές θα μειώνονταν κατά μία.
Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το ματς μπορεί να χωριστεί σε τρία μέρη για τους «γαλάζιους».
Το πρώτο είναι το δυνατό ξεκίνημα και η πίεση που έβαλε στην ΑΕΚ. Το δεύτερο ήταν το νεκρό του διάστημα από το ακυρωθέν γκολ του Πίττα μέχρι το φινάλε του α’ ημιχρόνου και το τρίτο ήταν εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο.
Αυτό που του στοίχησε είναι ότι ναι μεν σκόραρε στα δύο καλά του διαστήματα στο ματς αλλά την ίδια στιγμή δέχθηκε και γκολ σε αυτά με αποτέλεσμα τα γκολ του να μην… είχαν αξία.
Αυτός που ξεχώρισε ήτα ο Νταμπό ο οποίος έδειξε ότι μπορεί να ηγηθεί στης επιθετικής γραμμής, ο Πίττας επέστρεψε στις πολύ καλές του εμφανίσεις και ο Κολ έδειξε να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Αυτά όσον αφορά την μεσοεπιθετική γραμμή.
Αμυντικά αυτός που ξεχώρισε για άλλη μια φορά ήταν ο Ρομπέρζ, πολύ καλή ήταν η παρουσία και του Χάρη Μαυρία ο οποίος έκανε ένα από τα καλύτερα του φετινά παιχνίδια, ενώ αν δεν ήταν ο Γιοβάνοβιτς κάτω από τα δοκάρια το πιθανότερο είναι ότι η ομάδα θα έχανε το παιχνίδι.

Χρίστος Χρίστου