Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, ο οποίος είναι δίδυμος αδελφός του Γιώργου, που τελείωσε τη σεζόν με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στο ΝΒΑ, έκανε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα στον Άρη και στη συνέχεια στον Χολαργό. Όμως, η απόφασή του να πάει το 2019 στην Νεβέζις ήταν εκείνη που τον… άλλαξε επίπεδο.
Στην Λιθουανία ο Έλληνας παίκτης βρήκε χρόνο, εμπιστοσύνη και ρόλο, με αποτέλεσμα να φτάσει σε μια breakout season φέτος στο Eurocup με την Λιετκαμπέλις. Για την ακρίβεια, ο 23χρονος αθλητής μέτρησε 13,3 πόντους, 2,9 ριμπάουντ, 2,7 ασίστ, 1,2 κλεψίματα και 12,8 βαθμούς στο ranking ανά ματς στη regular season του Eurocup, όντας ένας από τους πιο σημαντικούς και επιδραστικούς παίκτες της λιθουανικής ομάδας. Κι αυτό γιατί σούταρε με 59% στα δίποντα, 36,2% στα τρίποντα και 76,6% στις βολές, αποτελώντας σταθερή απειλή για τις αντίπαλες άμυνες με διαφορετικούς τρόπους καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.
Προφανώς, οι παραπάνω αριθμοί τον έκαναν μια ελκυστική περίπτωση για τις ομάδες της Euroleague, πόσω μάλλον για τον Παναθηναϊκό, που θέλει σταθερά να διαθέτει έναν ισχυρό κορμό γηγενών αθλητών.Θυμίζουμε πως η λιθουανική ομάδα αποκλείστηκε στη φάση των «16» από το εκ των φαβορί του θεσμού, τη Βίρτους Μπολόνια του Σέρτζιο Σκαριόλο (75-67). Σε αυτό το ματς ο Καλαϊτζάκης είχε 8 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, αλλά και 3 λάθη σε 27′ στο παρκέ.
Αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε είναι πως η επιθυμία του «τριφυλλιού» είναι να φέρει άμεσα στο ΟΑΚΑ τον Καλαϊτζάκη, δίνοντάς του συμβόλαιο και για τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται, φυσικά, για μια κίνηση ουσίας και για το «σήμερα», αλλά και για το «αύριο», με βάση τα πρόσφατα δείγματα γραφής του παίκτη. Άλλωστε, ο Πεδουλάκης έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να «χτίσει» έναν ελληνικό κορμό στους «πράσινους» και ο 23χρονος γκαρντ – φόργουορντ μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο πως οι πρωταθλητές Ελλάδας παραμένουν ενεργοί στην αγορά και ψάχνουν έναν ξένο πλέι μέικερ, που θα τους βοηθήσει στο φινάλε της τρέχουσας σεζόν. Όπως αποκάλυψε το SDNA την Μεγάλη Τρίτη (19/4), ο Ντέρικ Ουόλτον Τζούνιορ είναι ένας πόιντ γκαρντ που αρέσει στο τεχνικό επιτελείο του «τριφυλλιού», με τον Γιώργο Βόβορα να σημειώνει πως η αγορά είναι δύσκολη και οι επιλογές περιορισμένες.