Βρίσκεται στην ΑΕΚ από το καλοκαίρι του 2016. Συμπλήρωσε 201 συμμετοχές με τη φανέλα της κι αποτελεί, δίχως δεύτερη σκέψη, έναν από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της ομάδας κι απ’ τους πλέον αγαπημένους στις τάξεις του κόσμου της.
Αυτός είναι ο Ακοράν. Για τα αγωνιστικά του πεπραγμένα δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις. Η εικόνα του είναι κρυστάλλινη με βάση την 6ετή παρουσία του στα γήπεδά μας. Όπως και ο χαρακτήρας του.
Ποτέ δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα, σε κανένα παιχνίδι. Δεν προκάλεσε ποτέ, κανέναν αντίπαλο, κανέναν οπαδό άλλης ομάδας. Ποτέ! Ένας αδαμάντινος χαρακτήρας, απ’ αυτούς που πραγματικά κοσμούν το κυπριακό ποδόσφαιρο.
Δίχως να αναφέρω… διευθύνσεις και ονόματα, θα μεταφέρω το εξής: την περσινή σεζόν, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την ΑΕΚ όταν ο προβληματισμός ήταν στο φόρτε του, είχα βρεθεί στα αποδυτήρια της «Αρένα».
Από μπροστά μου περνούσε ο Ακοράν. Με το χαμόγελο στα χείλη με χαιρέτησε, με ρώτησε αν όλα είναι καλά και στη συνέχεια αστειεύτηκε με όλους τους παρευρισκόμενους. «Φίλε, ευτυχώς που τον έχουμε κι αυτόν στα αποδυτήρια. Όσο… down κι αν είσαι (σ.σ αυτή την έκφραση χρησιμοποίησε), άμα βλέπεις τον Ακοράν σε βοηθάει να το ξεπεράσεις». Αυτά ήταν τα λόγια προς εμού από έναν απ’ τους παρευρισκόμενους στο χώρο, αλλά.. είπαμε. Χωρίς ονόματα.
Κι όπως γράφω και πιο πάνω, μέσα σε τέσσερεις λέξεις: αυτός είναι ο Ακοράν…

Ανδρέας Βεντούρης