Η Ντόρτμουντ επέστρεψε στις νίκες στην Bundesliga μετά από δύο διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα, καθώς νίκησε τη Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου, ο οποίος αγωνίστηκε βασικό σε ολόκληρο το 90λεπτο, με 2-0 για την 29η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μάρσελ Ρόζ ο Χιουλιάν Μπραντ, ο οποίος με δύο γκολ χάρισε τη νίκη στους Βεστφαλούς.
Ο Γερμανός μέσος άνοιξε το σκορ έπειτα από πάσα του Χάλαντ. Το γκολ μέτρησε κατόπιν παρέμβασης του VAR, καθώς το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για παράβαση οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, όμως η προσπάθεια του Μαρμούς πήγε ελάχιστα άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες τους για να σκοράρουν, όμως η Ντόρτμουντ ευτύχησε να πετύχει γκολ, έπειτα από πάσα του Μάρκο Ρόις αυτή τη φορά.
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η Ντόρτμουντ μείωσε τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μπάγερν στους έξι βαθμούς, ενώ η Στουτγκάρδη παραμένει κοντά στην επικίνδυνη ζώνη, έχοντας ένα βαθμό περισσότερο από τη 16η Αρμίνια Μπίλεφελντ.
Στουτγκάρδη: Μίλερ, Στένζελ, Μαυροπάνος, Ίτο, Σόσα, Έντο, Καραθότ, Μαγκαλά (62′ Κουλιμπαλί), Φούλριχ (78′ Μάριμο), Μαρμούς (78′ Τόμι), Τόμας (89′ Μιλότ).
Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Τσαν, Χούμελς (46′ Ζαγκαντού), Ακάντζι, Αζάρ, Νταχούντ (36′ Βίτσελ), Μπέλιγχαμ, Γκερέιρο (75′ Βολφ), Ρέινα (6′ Μπράντ), Ρόις, Χάλαντ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ