Μπορεί πριν από ένα μήνα ( βλέπε 15 Μαρτίου) να κάλεσε στο γραφείο του στην ΚΟΠ τους προέδρους των δύο ομάδων, με στόχο και σκοπό να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης , αλλά η κατάσταση, κάθε άλλο παρά οδηγείται σε εξομάλυνση.
Αντίθετα μάλιστα. Μετά τον τελευταίο αγώνα στο κύπελλο και τα όσα διαδραματίστηκαν, ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση, εξακολουθούν να κινούνται σε κλίμα και πνεύμα μίας μεγάλης και ίσως ανεξέλεγκτης αντιπαράθεσης.
Αποκορύφωμα, η γνωστή παρέμβαση του Χάρη Λοιζίδη αμέσως μετά το τέλος του τελευταίου αγώνα για το κύπελλο, όταν ζήτησε την αποπομπή του διαιτητή Νικόλα Νεοκλέους και την ταυτόχρονη απόφαση του Μίλοραντ Μάζιτς να τον υποβιβάσει!
Μία εξέλιξη που βρήκε κάθετα αντίθεη την Ανόρθωση καθώς και άλλες ομάδες, όμως η Ανόρθωση με τον πιο επίσημο τρόπο ζήτησε τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, ζητώντας εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΚΟΠ.
Ο Γιώργος Κούμας, είτε συγκαλέσει, είτε όχι Συνέλευση καλείται από την Ανόρθωση και όχι μόνο, να αιτιολογήσει γιατί, ο Μάζιτς…έτρεξε τόσο νωρίς και έκανε πράξη την επιθυμία του εκπροσώπου του ΑΠΟΕΛ και γίνεται αντιληπτό ότι πάμε για ένα νέο γύρο εσωστρέφειας στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Ο πρόεδρος της ΚΟΠ  είναι εκ νέου σε δύσκολη θέση
, αφού καλείται να βρει ισορροπίες ώστε να αποφύγει τα χειρότερα στις σχέσεις μεταξύ των μεγάλων ομάδων και ειδικά ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛΑνόρθωση, εν όψει μάλιστα ότι έρχεται ακόμα ένα μεταξύ τους ματς στο ΓΣΠ, το οποίο ενδεχομένως να διεξαχθεί σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και με παρουσία περισσότερων από 10 χιλιάδων φιλάθλων!

Μιχάλης Παπαγεωργίου