«Από την πρώτη μέρα που συναντήθηκα με τον πρόεδρο, μέχρι τη μέρα που θα φύγω θα είμαι 100% επαγγελματίας. Αυτή είναι η μοίρα του προπονητή. Οι καλές στιγμές και οι κακές είναι μέσα στο παιχνίδι. Υπάρχουν πολύ καλοί προπονητές στις άλλες ομάδες. Η κριτική πάντα θα υπάρχει, δεν δέχομαι όμως, από κανένα να με κερδίσει».
Μία δήλωση με τεράστιο νόημα από τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ, στη διάσκεψη που ακολούθησε του αγώνα με τον Άρη στο Τσίρειο.
Όσοι την άκουσαν, την είδαν ή την διάβασαν την ανέλυσαν με το δικό τους φακό. Η ουσία όμως για τον Σωφρόνη Αυγουστή είναι πως πρόκειται για προπονητή ο οποίος όχι απλά βρήκε τη δική του ταυτότητα στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, αλλά έδωσε και την ταυτότητα που έλειπε από την ομάδα του.
Χρειάστηκε χρόνο, έκανε και τα δικά του λάθη, όμως μέσα από τους αριθμούς και γενικά μέσα από την πορεία αποτυπώνεται το στίγμα του Κύπριου προπονητή.
Για τον οποίο ισχύει αυτό που είχε πει πρόσφατα ο Πρόδρομος Πετρίδης. Ότι μέσα σε λίγα λεπτά θα συμφωνήσουν για την παραμονή του στον Αρχάγγελο.
Αυτό ακριβώς θα γίνει λίαν συντόμως. Από στιγμή σε στιγμή ενδέχεται να ανακοινωθεί η επέκταση της συνεργασίας αφού είναι κοινή επιθυμία του Σωφρόνη, της διοίκησης, της ομάδας και του κόσμου.
Άρα λοιπόν, όχι μόνο δεν τίθεται θέμα να φύγει από τον Αρχάγγελο, παρά μόνο θα έχει το πρόσταγμα για τη νέα σεζόν, γνωρίζοντας πλέον πολύ καλά το ρόστερ και τι ακριβώς θα πρέπει να κάνει για να δημιουργήσει πολύ καλύτερη ομάδα.
Ο Σωφρόνης, θα μείνει στο ΑΠΟΕΛ είτε κατακτήσει το πρωτάθλημα είτε όχι. Είναι πλέον ειλημμένη απόφαση αφού ο ίδιος κερδίζει νέο συμβόλαιο με την αγωνιστική αναμόρφωση της ομάδας, ακόμα και με τα κενά και κακά διαστήματα που είχε σε κάποιους αγώνες.