Ανήμερα των γενεθλίων του, ο Ιβάν Τρισκόφσκι βρήκε για άλλη μία φορά το δρόμο προς τα δίχτυα και σκοράροντας από την άσπρη βούλα στο 84’, έδωσε την πολύτιμη νίκη στην ΑΕΚ επί της Ανόρθωσης με 1-0 στην «Αρένα»!
Η ομάδα της Λάρνακας ήταν συνολικά καλύτερη από την αντίστοιχη της Αμμοχώστου, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο που είχε την καθολική υπεροχή δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες.
Η Ανόρθωση ισορρόπησε στο δεύτερο ημίχρονο, δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να είναι το ίδιο απειλητική, αλλά ένα λάθος του Ρισβάνη (πάτησε τον Ρόμο στην περιοχή)… πρόσφερε το πέναλτι στους γηπεδούχους, με τον «Τρίσκο» να είναι εύστοχος και να δίνει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.
Με τη νίκη αυτή η ΑΕΚ έσπασε το αρνητικό σερί τεσσάρων συνεχόμενων αγώνων, ανέβηκε στην 3η θέση και μείωσε ξανά στο -4 από τη 2η και στο -5 από την πρώτη, αφήνοντας πιο πίσω της τον Άρη και την Ανόρθωση.

ΑΕΚ: Τούμπας, Γκονζάλεθ, Μιλίσεβιτς, Ροσάλες (87′ Χριστοφόρου), Γκαρσία, Λουΐς Γκουστάβο, Μάμας (46′ Εσπινόσα), Φαράζ (66′ Ακοράν), Γκιούρτσο (87′ Εγγλέζου), Άλτμαν (72′ Ρόμο), Τρισκόφσκι.
Στον πάγκο: Λεάλ, Παρασκευά, Ακοράν, Ρόμο, Λαμπόικο, Ολατούντζι, Αναστασίου, Εγγλέζου, Εσπινόσα, Χριστοφόρου, Νταρμπισάιαρ, Ναούμ. 
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Ρισβάνης, Κορρέα, Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Αρτυματάς (86′ Αρτυματάς), Χουσμπάουερ (62′ Ιωάννου), Χριστοδουλόπουλος (72′ Χριστοφή), Ντέλετιτς (46′ Χρυσοστόμου), Ουάρντα, Νόβοτνι (46′ Βερχόβετς).
Στον πάγκο: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Βερχόβετς, Ρουσιάς, Πόποβιτς, Καλτσάς, Αραγιούρι, Εσκοβάλ, Ιωάννου, Χριστοφή, Χρυσοστόμου. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λουΐς Γκουστάβο, Μιλίτσεβιτς, Εσπινόσα / Νοβότνι, Χρυσοστόμου, Αμπαρτζουμιάν (3η)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΚΟΡΕΡ: Τρισκόφσκι (84′ πέν.)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2700-3000
Διαιτητής: Da Silva Pinheiro Joao Pedro
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
VAR: Nasca Luigi
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Έναρξη αγώνα.
3’ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, για λογαριασμό της ΑΕΚ! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λουΐς Γκουστάβο, ο Τρισκόφσκι έπιασε την κεφαλιά όμως ο Λόρια έδιωξε σωτήρια!
9’ Κίτρινη κάρτα στον Λουΐς Γκουστάβο για φάουλ στον Χριστοδουλόπουλο.
9’ Πρώτη καλή στιγμή για την Ανόρθωση! Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Λάζαρο, έδιωξε δύσκολα ο Τούμπας!
12’ Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Δυνατό σουτ του Άλτμαν στην κίνηση εντός περιοχής μετά από πάσα του Ροσάλες, έξω!
13’ Κίτρινη κάρτα στον Μιλίτσεβιτς για φάουλ στον Λάζαρο. Μέσα σε τέσσερα λεπτά ο Ελλαδίτης… κέρδισε δύο κίτρινες κάρτες!
14’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου, η μπάλα κοντράρει στο τοίχος και μαζεύει ο Τούμπας.
19’ Απειλεί ξανά η ΑΕΚ. Σουτ από τον Άλτμαν εντός περιοχής, απέκρουσε ο Λόρια.
ΣΧΟΛΙΟ: Συμπληρωμένο το πρώτο 20λεπτο. Καλύτερη η ΑΕΚ στο ματς, είναι πιο επιθετική και πιέζει περισσότερο την Ανόρθωση, η οποία από την πλευρά της περιμένει σχεδόν τα πάντα επιθετικά από τον Λάζαρο, ενώ Ουάρντα και Ντέλετιτς ακόμη δεν έχουν φανεί ιδιαίτερα.
26’ Νέα καλή φάση για την ΑΕΚ, πάλι με τον Άλτμαν, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε μόλις έξω!
31’ Κεφαλιά του Άλτμαν, έξω.
33’ Νέα πολύ καλή φάση για την ΑΕΚ! Σουτ του Φαράζ στο ύψος της περιοχής, μόλις έξω!
38’ Άλλη μία ευκαιρία για την ΑΕΚ! Σουτ του Μάμα εκτός περιοχής, η μπάλα και πάλι μόλις έξω!
41’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκιούρτσο, ελάχιστα άουτ!
42’ Κίτρινη κάρτα στον Νοβότνι για φάουλ στον Μάμα.
45’ Σουτ του Γκιούρτσο από καλή θέση, η μπάλα κοντράρει στον Κορρέα, κόρνερ.
** Ένα λεπτό ο επιπλέον χρόνος.
ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΤΕΛΙΚΕΣ: 9-2 (2-2)
ΚΟΡΝΕΡ: 3-1
KATOXH: 61-39%

ΣΧΟΛΙΟ: Πολύ καλύτερη η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν η ομάδα η οποία δημιούργησε τις ευκαιρίες, ωστόσο είτε λόγω Λόρια είτε λόγω αστοχίας δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Άλτμαν και ο Γκιούρτσο δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα της «κυρίας», η οποία υστέρησε σε πολύ μεγάλο βαθμό στο επιθετικό κομμάτι, με τους Ουάρντα και Ντέλετιτς να μην έχουν βοηθήσει, έχοντας απλά κάποιες καλές ενέργειες του Λάζαρου στο πρώτο 15λεπτο.
ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46’ Διπλή αλλαγή από τον Τιμούρ! Χρυσοστόμου και Βερχόβετς αντί Ντέλετιτς και Νοβότνι.
46’ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Εσπινόσα αντί του Μάμα. Αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Κύπριου μέσου.
46’ Πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Λάζαρου, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά απέκρουσε ο Τούμπας! Πρώτη καλή φάση στο β’ μέρος για την Ανόρθωση.
** Η διπλή αλλαγή στην Ανόρθωση φέρνει και εσωτερική αλλαγή, καθώς ο Λάζαρος αγωνίζεται πλέον στην κορυφή.
56’ Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Σουτ του Χρυσοστόμου στο ύψος της περιοχής, απέκρουσε δύσκολα με διπλή προσπάθεια ο Τούμπας.
62’ Αλλαγή για την Ανόρθωση. Ο Μιχάλης Ιωάννου αντί του Χουσμπάουερ.
66’ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Ακοράν στη θέση του Φαράζ.
ΣΧΟΛΙΟ: Συμπληρωμένο το 20λεπτο στο β’ ημίχρονο. Η διπλή αλλαγή του Τιμούρ άλλαξε την εικόνα της Ανόρθωσης, η οποία είναι εμφανώς καλύτερη σε σχέση με το α’ ημίχρονο. Δεν είναι το ίδιο επιθετική η ΑΕΚ.
67’ Κίτρινη κάρτα στον Χρυσοστόμου για φάουλ στον Γκαρσία.
71’ Η Ανόρθωση ζητάει πέναλτι σε πέσιμο του Λάζαρου στην περιοχή, ο διαιτητής δίνει την κατοχή στην ΑΕΚ γιατί στο πέσιμό του έπιασε την μπάλα με τα χέρια. Εξετάστηκε η φάση από τον VAR, δεν υπάρχει κάτι.
72’ Αλλαγή για την Ανόρθωση. Ο Χριστοφή αντί του Λάζαρου.
72’ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Ρόμο στη θέση του Άλτμαν.
73’ Κίτρινη στον Εσπινόσα για φάουλ στον Ουάρντα.
82’ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Ο Ρισβάνης πατάει τον Ρόμο στην περιοχή και ο διαιτητής δίνει το πέναλτι για την ομάδα της Λάρνακας.
84’ 1-0 H AEK! Ο Ιβάν Τρισκόφσκι ευστοχεί από την άσπρη βούλα και δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του, σκοράροντας ανήμερα των γενεθλίων του!
86’ Αλλαγή για την Ανόρθωση,. Ο Ρουσιάς αντί του Αρτυματά.
87’ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Εγγλέζου και Χριστοφόρου αντί Γκιούρτσο και Ροσάλες.
** Πέντε λεπτά ο χρόνος καθυστερήσεων.
90+1’ Κίτρινη κάρτα στον Αμπαρτζουμιάν. Είναι η 3η και χάνει ένα από τα επόμενα δύο ματς.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΤΕΛΙΚΕΣ: 12-4 (4-4)
ΚΟΡΝΕΡ: 5-1
KATOXH: 59-41%

ΣΤΟ ΟΡΙΟ: Η ΑΕΚ δεν έχει κανέναν ποδοσφαιριστή στο όριο καρτών. Από την Ανόρθωση, δύο κίτρινες έχουν οι Αμπαρτζουμιάν και Αραγιούρι.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ