Με 5 γκολ στα 2 τελευταία του παιχνίδια και 11 συνολικά με τη φανέλα της Μπρέντφορντ στην Πρέμιερ Λιγκ, ο αρχισκόρερ των «μελισσών» θα έπρεπε να βρίσκεται πολύ κοντά στην πρώτη του κλήση στην εθνική Αγγλίας.
Δεν παίζει σε κάποια ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο, είναι ο κύριος λόγος που η Μπρέντφορντ αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η αλήθεια είναι πως δεν επαναπαύτηκε στα 31 γκολ που πέτυχε την περσινή σεζόν στην Τσάμπιονσιπ, αλλά συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στα «σαλόνια» του αγγλικού πρωταθλήματος.
Στις 24 εμφανίσεις του στην φετινή σεζόν για τις «μέλισσες» έχει σκοράρει ήδη 11 φορές και βρίσκεται στην πρώτη θέση των Άγγλων σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ μαζί με τον Χάρι Κέιν, έχοντας βοηθήσει την ομάδα του να παραμείνει στην κατηγορία, όντας στο +8 από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Είναι κατανοητό πως τόσο ο Κέιν όσο και ο Τάμι Έιμπραχαμ που σκοράρει κατά ριπάς στην Ιταλία με τη φανέλα της Ρόμα, πρέπει να βρίσκονται στις κλήσεις για τα φιλικά με Ελβετία και Νότιο Αφρική, όμως γιατί σε αυτές να μην συμπεριληφθεί και ο άσος της Μπρέντφορντ;
Ήδη ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει πλέξει το εγκώμιο για τον 25χρονο επιθετικό νωρίτερα μέσα στη σεζόν και δεν αποκλείεται να βρίσκεται στα πλάνα του ομοσπονδιακού τεχνικού. Σίγουρα, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, με τους Βάρντι και Γουότκινς να ψάχνουν και αυτοί την ευκαιρία τους για να «τρυπώσουν» στο προπονητικό κέντρο του Saint George’s Park.
Οι εικασίες πολλές, όμως η απάντηση θα δοθεί το πρωί της Παρασκευής, όταν οι κλήσεις των «τριών λιονταριών» θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.