Την περσινή σεζόν, η Ανόρθωση μπήκε στα πλέι οφ βρισκόμενη στην 4η θέση και στο -5 από την κορυφή. Είχε ελπίδες για κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού η διαφορά δεν ήταν απαγορευτική, όμως ο απολογισμός στους δέκα αγώνες που ακολούθησαν ήταν απογοητευτικός. Πέτυχε μόλις μια νίκη, έφερε τρεις ισοπαλίες και δέχθηκε έξι ήττες. Με 57 βαθμούς, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει όχι μόνο το πρωτάθλημα, αλλά και μια καλύτερη θέση, βρίσκοντας τελικά εξιλέωση με την κατάκτηση του κυπέλλου. .
Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, μπήκε με φόρα στα πλέι οφ. Πάλι στην 4η θέση, με διαφορά 8 βαθμούς από την κορυφή, αλλά την πίστη για ολική ανατροπή να ξεχωρίζει σε όλους στην ομάδα. Αυτή η πίστη, όμως δεν μετουσιώθηκε σε νίκες και βαθμούς, με την ομάδα να παίρνει έχει συγκομιδή μόλις δύο βαθμών στα τρία παιχνίδια που έδωσε και να υποχωρεί στην 5η θέση και στο -9 από τον Απόλλωνα.
Η Ανόρθωση… τρέχει ένα αρνητικό σερί με μόλις μια νίκη στα τελευταία 13 ματς των πλέι οφ (πέρσι και φέτος) και το σίγουρο είναι πως αν δεν βρει τον τρόπο να βγαίνει νικήτρια από αυτά τα σημαντικά και καθοριστικά παιχνίδια, δεν θα μπορεί να υλοποιήσει τους στόχους της. Από τη στιγμή που υπάρχει ταλέντο, ικανότητα και εμπειρία στην ομάδα, είναι στο χέρι της, να βελτιώσει τις επιδόσεις της στη δεύτερη φάση, εκεί που κρίνονται τα πάντα.

Ανδρέας Ανδρέου