Η Ανόρθωση απέκτησε τον Σόμα Νοβότνι από την Μπόχουμ προκειμένου να της δώσει τις βοήθειες που δεν της έδωσαν οι επιθετικοί που αποχώρησαν από το ρόστερ της, δηλαδή οι Λάφερτι και Κατσαράβα.
Αυτό ωστόσο δεν έχει επιτευχθεί ακόμη. Ο Ούγγρος σέντερ φορ έχει σκοράρει μόλις ένα γκολ σε δέκα συμμετοχές, οκτώ στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο, στατιστικά τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ικανοποιητικά.
Η μοναδική φορά που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα ήταν στις 24 Ιανουαρίου, στο 1-1 με την ΑΕΚ στην «Αρένα». Έκλεισε δηλαδή σχεδόν ενάμιση μήνα χωρίς γκολ. Ο Νοβότνι είναι φιλότιμος, βοηθάει όντως περισσότερο σε αρκετούς τομείς σε σχέση με τον Βορεϊορλανδό ή τον Γεωργιανό, αλλά η Ανόρθωση χρειάζεται παραπάνω απ’ οτιδήποτε άλλο τα γκολ του. Μέχρις στιγμής δεν τα παίρνει και είναι απαραίτητο να δώσει αυτό ακριβώς για το οποίο αποκτήθηκε.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ: Τη Δευτέρα θα φανεί η κατάσταση του Αρτυματά και κυρίως από τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που θα υποβληθεί για τον τραυματισμό του στον αστράγαλο. Αμφίβολος ο Βερχόβετς για το ματς κυπέλλου με το ΑΠΟΕΛ, εκτός ο Ντέλετιτς ενώ επιστρέφει ο Ουάρντα.

Ανδρέας Βεντούρης