Συνεχίζει κανονικά στην εθνική Ιταλίας ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, όπως τόνισε μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της γειτονικής χώρας τη Δευτέρα. «Μίλησα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας και συμφωνούμε σε όλα. Χαίρομαι, θα μιλήσουμε ξανά τις επόμενες μέρες», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «ατζούρι», συμπληρώνοντας πως:
«Τώρα, επικεντρωνόμαστε στο φιλικό της Τρίτης με την Τουρκία και μετά θα συζητήσουμε τι πρέπει να βελτιώσουμε στο μέλλον. Αυτό είναι όλο. Έχω επιθυμία να μείνω, γιατί είμαι ακόμα νέος. Ήθελα να κερδίσω ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, οπότε για το δεύτερο θα πρέπει να περιμένω λίγο».
Ο Μαντσίνι τόνισε ότι εναπόκειται στον κ. Γραβίνα να αποφασίσει εάν χρειάζονται κάποιες αλλαγές στην ομάδα, αλλά θεωρεί πως θα κληθούν νέοι παίκτες στους πρωταθλητές Ευρώπης. «Σίγουρα, θα προσθέσουμε νεότερους παίκτες, ελπίζοντας ότι μπορούν να έχουν σημαντικές εμπειρίες στους συλλόγους τους, γιατί αυτό είναι σημαντικό. Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό και θα δούμε ποια είναι η γενική κατάσταση.
Η ομάδα αυτά τα χρόνια άξιζε πολλά. Δεν ήταν μόνο το EURO, αλλά μια διαδρομή τριών ετών με ένα σερί αγώνων χωρίς καμία ήττα και πρέπει να το αναγνωρίσουμε στους διεθνείς μας», συμπλήρωσε.