Ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης, Δημήτρης Χριστοφόρου, μιλώντας στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0, στάθηκε ανάμεσα σε άλλα, στα της δικαιοσύνης του Κυπριακού ποδοσφαίρου, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές. 
Αναλυτικά:
Αρχικά: «Ενδεχόμενη νίκη θα είναι αφιερωμένη στον Τιμούρ που σήμερα κλείνει 54 ετών. Αύριο θα πρέπει να κερδίσουμε για να εκμεταλλευτούμε τυχόν απώλειες από το ντέρμπι ΑΠΟΕΛΑπόλλωνας. Πρέπει να ανοίξουμε το δώρο. Το να μην κερδίζουμε κάπου πρέπει να σταματήσει».
Για το πρωτάθλημα: «Αν καταγράφαμε το πρωτάθλημα μέσα από πιο αναλυτικά στατιστικά, πιθανότατα να ήμασταν η ομάδα που έχει τους χειρότερους δείκτες σε αυτό. Για παράδειγμα το xGoals δείχνει πόσα γκολ μπορούσες να σκοράρεις είτε να δεχθείς από τις ευκαιρίες που δέχεσαι και δημιουργείς. Πρέπει να σκοράρουμε τα λιγότερα σε σχέση με τις ευκαιρίες και να δεχόμαστε τα περισσότερα σε σχέση με τις ευκαιρίες που κάνουν οι αντίπαλοι. Εμείς πρέπει να κοιτάμε τον φωτεινό πίνακα σε κάθε ματς και να πετυχαίνουμε περισσότερα γκολ από τον αντίπαλο».
Για το αν αδικεί την ομάδα η 5η θέση: «Σαφώς. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που να του δείξεις τα παιχνίδια χωρίς τη βαθμολογία θα πει πως η Ανόρθωση παίζει το 5ο καλύτερο επίθετο».
Για το γεγονός πως η Πάφος είναι πολύ καλή ομάδα στην έδρα της: «Δύσκολα χάνει αλλά και δεν επηρεάζεται όταν μένει με 10 παίκτες. Θυμάμαι το παιχνίδι μας. Ούτε η Ομόνοια και ο Απόλλωνας κατάφεραν να κερδίσουν όταν έμεινε με 10 παίκτες η Πάφος. Είναι δυσκολοκατάβλητη ομάδα».
Για τον Μιχάλη Ιωάννου: «Δυστυχώς είναι τραυματίας και δεν χάνει απλώς το παιχνίδι με την Πάφο, αλλά χάνει και την κλήση στην Εθνική Κύπρου. Θεωρούμε πως το άξιζε, ειδικά μετά τις τελευταίες του παρουσίες. Είμαστε η ομάδα με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές στην Εθνική, αλλά δεν θα είναι ο Ιωάννου.»
Για τον Χρυσοστόμου: «Ο Ανδρέας είναι ένα παιδί που ήταν διεθνής με την Ελπίδων και τον είχαν υπόψιν τους οι Ομοσπονδιακοί μας για την Εθνική Ανδρών. Μέσα από τα παιχνίδια ανταποκρίθηκε θετικά και επιβραβεύθηκε με την κλήση στην Εθνική».
Για τις ανανεώσεις των Αμπαρτζουμιάν και Λόρια: «Έχουμε την προσοχή μας στραμμένη κυρίως στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Αν όχι το πρωτάθλημα, σίγουρα θα κυνηγήσουμε την έξοδο στην Ευρώπη. Δεν ήταν δύσκολο να ανανεώσουμε με τα δύο παιδιά. Σαφώς υπάρχουν σκέψεις και για άλλα παιδιά, αλλά θα αναφερθούμε όταν έχουμε κάποια εξέλιξη».
Για τα παράπονα της ομάδας ως προς την ισονομία στις τιμωρίες: «Πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και οι υπόλοιποι, όσοι έχουν το πρόσταγμα να παραπέμπουν βάσει συμπεριφορών και ενεργειών και να πείσεις ότι όλες οι ομάδες αντιμετωπίζονται με ισονομία. Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό, δεν έχουν άδικο όσοι παραπονιούνται. Το τελευταίο διάστημα έγιναν μεγάλες αδικίες σε βάρος ομάδων σε σχέση με άλλες. Έχουμε ήδη κάνει επαφές με την Ομοσπονδία και μέσω του εκπροσώπου μας, για να θέσουμε επί τάπητος όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την απονομή δικαιοσύνης που θεωρούμε ότι δεν είναι ακριβοδίκαιη. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές. Δεν γίνεται να μπορεί κάποιος με μια αγωνιστική τιμωρία να εφεσιβάλει μια ποινή γιατί δέχτηκε πρόστιμο 5000 ευρώ και κάποιος άλλος να δέχεται δύο αγωνιστικές και να μην μπορεί γιατί του έβαλε 3000 ευρώ πρόστιμο».
Για την κάρτα φιλάθλου: «Η ομάδα μας έχει κληθεί να παραστεί και θα το πράξει. Δόθηκε πολύς χρόνος στην κάρτα φιλάθλου να αποδώσει, να εντοπίζει τους παραβάτες και έχουμε απογοητευτεί από την όλη λειτουργία της. Το παράδειγμα είναι το εμετικό πανό που αναρτήθηκε στον αγώνα του Σούπερ Καπ, που φαινόταν ποιοι το κρατούσαν, και τίποτα δεν έχει γίνει. Φάνηκε ότι το σύστημα δεν λειτουργεί. Σε αυτό το πλαίσιο αποστείλαμε επιστολή ζητώντας να γίνουν αλλαγές».