Ο Σωφρόνης Αυγουστή μιλώντας μετά τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τον Άρη, πήρε θέση για τη φάση του πέναλτι στην οποία ο Στεπίνσκι τραυμάτισε τον Σόουζα.
Η αρχική τοποθέτηση: «Θα απαντήσω στον συνάδελφο (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), έχει παρατραβήσει αυτή η καραμέλα. Θα απαντήσω στο συνάδελφο… Να κερδίζονται τα παιχνίδια δίκαια… Ο παίκτης του που έβαλε γκολ στα τελευταία λεπτά δεν έπρεπε να ήταν στο γήπεδο μετά το χτύπημα στον Λούκας που χρειάστηκε έξι ραφές. Είπα να μην ξαναμιλήσω αλλά κάποιοι συνάδελφοι ξεπέρασαν τα όριά τους. Ξέρουμε ότι δεν κερδίσαμε γιατί δεν βάλαμε τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε για το δεύτερο γκολ. Βλέπουμε την συνέχεια, σίγουρα είναι κρίμα που δεν κερδίσαμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στήριξε. Βλέπουμε τη δύσκολη συνέχεια στο κύπελλο από αύριο. Σίγουρα θα έχουμε επιστροφές και θα μας δώσουν δυναμική».
Για τις ευκαιρίες που χάθηκαν για να καθαρίσει το παιχνίδι: «Σε κάποιες τελικές προσπάθειες μπορούσαμε να ήμασταν πιο ήρεμοι και με πιο καθαρό μυαλό. Όταν δεν βάζεις την μπάλα στα δίκτυα, σε κάποια αδράνεια μπορεί να δεχθείς την ισοφάριση. Όπως κάναμε εμείς στο τελευταίο λεπτό με τον Άρη, μας τιμώρησε με τον ίδιο τρόπο. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο, δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω».
Για την αλλαγή του Σαρφό και αν υπήρχε θέμα κούρασης: «Το πήραμε όσο μπορούσε για να μην τραυματιστεί. Έδωσε αρκετά στον αγωνιστικό χώρο. Δεν νομίζω να είναι λόγω του Σαρφό γιατί μόλις μπήκε ο Ντιαβαρά είχαμε ξεκάθαρη ευκαιρία να το κάνουμε 2-0».
Για τις πολλές απουσίες σε κάθε παιχνίδι: «Αυτά υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Δεν σταθήκαμε ποτέ στις απουσίες. Αυτοί που κλήθηκαν να παίξουν, έδωσαν τα πάντα. Είχαμε το αποτέλεσμα, μπορούσαμε για δεύτερο γκολ αλλά δεν τα καταφέραμε».