Ο κόσμος της Ανόρθωσης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της «Κυρίας» κι έδωσε βροντερό παρών στο γήπεδο, όμως η ομάδα του Κετσπάγια… έλειπε.
Μπαίνει στο ματς, για ακόμα μία φορά, ξεχασμένη… Δίνει το δικαίωμα στον αντίπαλο να προηγηθεί, να την απειλήσει και να την «σκοτώσει» από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Πριν μία βδομάδα, έπαθε το ίδιο κόντρα στον Απόλλωνα, μόνο που είχε στην 11άδα και Ουάρντα που ήταν ο παίκτης που την οδήγησε να επιστρέψει στο ματς, έστω κι αν έχασε το πέναλτι στο τέλος. Ο Αιγύπτιος έλειπε από την ομάδα κόντρα στην ΑΕΚ. Αυτό είναι το πρώτο κρατούμενο.
Το δεύτερο, είναι πως η άμυνα έκανε τραγικά λάθη και για μία ακόμη φορά η Ανόρθωση έτρεχε να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά». Κανένας τους δεν ήταν σε καλή βραδιά. Ούτε ο Αραγιούρι, ούτε ο Αντωνιάδης, ούτε και το κέντρο που… απουσίαζε σε πολλές περιπτώσεις με την ΑΕΚ να αλλάζει μπαλιές παράλληλα μεταξύ των γραμμών. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη όμως, παύει να είναι σύμπτωση. Πόσες φορές να συμβεί αυτό το τελευταίο διάστημα; Είναι το έκτο παιχνίδι στα οκτώ τελευταία στο πρωτάθλημα που δέχεται πρώτη γκολ. Είναι άλλωστε χαρακτηριστική και η ατάκα του εκπροσώπου Τύπου που είπε πως αυτό «πρέπει να μας προβληματίσει…».
Το τρίτο κρατούμενο, είναι πως αυτή τη φορά, η Ανόρθωση δεν είχε αντίδραση… διαρκείας. Το συνεχόμενο κυνήγι των ομάδων που προπορεύονται, είναι λογικό να επιφέρει κούραση αλλά και πτώση στην απόδοση της. Όχι όμως σε τέτοιο βαθμό… 
Το τέταρτο κρατούμενο είναι ότι… η «Κυρία» χάνει τη δυναμική του αήττητου σερί, ενώ την ίδια στιγμή έμεινε στο -8 από την κορυφή, και με ματς περισσότερο. Το θέμα είναι πως θα δει η ίδια την επόμενη μέρα και πως θα προσπαθήσει να διορθώσει αυτή την ήττα-πισωγύρισμα.
Επόμενη υποχρέωση το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ στο Κύπελλο, αλλά και ένα ματς «φωτιά» την 2η αγωνιστική στα πλέι οφ. Που είτε κερδίσει ο Απόλλωνας τη Δευτέρα είτε όχι, θα καθορίσει πολλά για την τελική ευθεία στο πρωτάθλημα…

Κύπρος Εγγλέζος