Το αμφιλεγόμενο πλάνο της FIFA για Μουντιάλ ανά δύο χρόνια δεν βρίσκεται στην ατζέντα του ετήσιου κογκρέσου και η… απειλή μοιάζει να απομακρύνεται, αν και η διοργανώτρια αρχή πρόκειται να εξετάσει εναλλακτικές προτάσεις.
Μετά από ισχυρές αντιδράσεις τόσο από το φίλαθλο κοινό, όσο από την UEFA και τους ευρωπαϊκούς συλλόγους, η FIFA φαίνεται πως έκανε οριστικά πίσω στην ριζοσπαστική της πρόταση για διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δύο χρόνια.
Όπως αναφέρει το «Reuters», το πλάνο που πρότεινε αρχικά ο Αρσέν Βενγκέρ και υποστήριξε ο Τζιάνι Ινφαντίνο δεν συμπεριλήφθηκε στην ατζέντα των θεμάτων προς συζήτηση στο ετήσιο κογκρέσο της FIFA, το οποίο διεξάγεται στη Ντόχα του Κατάρ.
Κι ενώ σ’ αυτό αναμενόταν να δοθεί η τελική «μάχη» ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους πολέμιους της ιδέας, τελικά δεν πρόκειται να διενεργηθεί καν ψηφοφορία, με αποτέλεσμα το project να επιστρέφει προς το παρόν στο «συρτάρι» και τη διοργανώτρια αρχή να αναζητά εναλλακτικές λύσεις.
Οι αντιπρόσωποι της FIFA στο κογκρέσο θα συζητήσουν αντιθέτως για τις λεπτομέρειες της αναδιαμόρφωσης των «παραθύρων» για τις εθνικές ομάδες, η οποία θα ισχύσει από το 2024.