Δεν έμεινε μόνο στο παιχνίδι με την ΑΕΛ και την ανάλυσή του ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ. Για άλλη μία φορά, οι ατάκες του τεχνικού του Απόλλωνα θα συζητηθούν, όπως για παράδειγμα τα όσα ανέφερε για τις ιστορίες στα πλέι οφ!
-Για το ματς: «Σήμερα μάθαμε πολλά από τον αγώνα, κι εμείς και οι οπαδοί μας. Να μη φεύγουν πριν τελειώσει ο αγώνας στο Τσίρειο. Μέχρι το 20’ κυριαρχήσαμε, μετά η ΑΕΛ έφερε το ματς στα ίσα και μας δημιούργησε προβλήματα. Το 0-1 ήταν δίκαιο.
Στο ημίχρονο μίλησα με τους παίκτες και βγήκαν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο. Η αλλαγή ψυχολογίας ήρθε με το δοκάρι στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Απ’ εκεί και πέρα ήμασταν πολύ καλοί, αν και κάποιες στιγμές ήμασταν ανοργάνωτοι. βοήθησε πολύ και η αλλαγή που κάναμε με τον Ίλιεφ στα αριστερά.
Αν έπρεπε να χαρακτηρίσω τον αγώνα, θα τον χαρακτήριζα ως ένα αγώνα πυγμαχίας μεταξύ δύο πυγμάχων που ο ένας έδωσε μια δυνατή γροθιά στο τέλος κι έβγαλε νοκ άουτ τον άλλον!
Δεν ήμασταν κατά κράτος καλύτεροι αλλά είχαμε την πίστη και πήραμε αυτό που θέλαμε στο τέλος. Μας βοήθησαν οι οπαδοί, δικαιούνται να έχουν παράπονο για κάποιες στιγμές μας. Ένα μήνυμα για όσους έμειναν στο σπίτι: ελπίζω να απόλαυσαν ένα ωραίο δείπνο, διότι έχασαν ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση. Απολογούμαι για τη συμπεριφορά μου, έδωσα τα χέρια με -τον αντίπαλο προπονητή. Η ΑΕΛ έπρεπε να είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία».
-Για το αν σημαίνει κάτι περισσότερο αυτή η νίκη: «Υπάρχει δρόμος ακόμη. δεν σκέφτομαι το μέλλον. Είχαμε κι άλλες νίκες στο τελευταίο λεπτό, αυτό δείχνει το χαρακτήρα μας και πόσο πιστεύουν οι παίκτες στις δυνατότητες τους. Έχω ακούσει κάποιες ιστορίες για το τι μπορεί να συμβεί στα πλέι οφ για διάφορους λόγους».
-Για την απόκρουση του Γιοβάνοβιτς στο 74’ στην κεφαλιά του Σωτηρίου: «Είναι απλά τρομερός. Είχε μία παρόμοια απόκρουση με τον Ολυμπιακό. Κρατήσαμε το μηδέν στα αρκετά παιχνίδια, μαζί με την άμυνα είναι ένας από τους λόγους που βρισκόμαστε στη θέση που βρισκόμαστε».
-Για τον πανηγυρισμό του στο δεύτερο γκολ: «Είδα πολύ έντονη αντίδραση στον πάγκο, έχουμε κάποιους… παράξενους τύπους! Πήγα λίγο παραπέρα αλλά δεν είμαι τόσο γρήγορος όσο στο παρελθόν και με έφτασαν. Το προσωπικό κάνει πολύ καλή δουλειά, είμαστε μια οικογένεια»!
-Για τη διαχείριση με τις επιστροφές ποδοσφαιριστών: «Θα το χειριστώ, νομίζω ότι έχω την εμπειρία να το κάνω. Το θέμα είναι το πώς θα δεχθούν οι παίκτες. Δεν νομίζω να αλλάξει τους κανονισμούς η Ομοσπονδία, πάλι θα παίζουμε με 10 παίκτες και έναν τερματοφύλακα. Ανυπομονώ να έχω πίσω όλες αυτές τις επιλογές. Στο τέλος πρέπει όλοι να νιώθουν ότι είναι μέλη μιας επιτυχημένης ομάδας. Οι παίκτες με ξέρουν αρκετό καιρό και γνωρίζουν ότι είναι πολύ μικρές οι λεπτομέρειες που καθορίζουν ποιος αρχίζει και ποιος είναι στον πάγκο. Όταν οι παίκτες νομίζουν ότι απλά περπατώ στον αγωνιστικό χώρο, δεν περπατώ απλώς».
-Αν με την ΠΑΕΕΚ θα επιστρέψουν κάποιοι τραυματίες: «Θα δούμε. Ο Ρομπέρζ θα είναι εκτός λόγω καρτών. Ντιγκινί, Νογιόκ, Ονγκέντα και Αυλωνίτης θα επιστρέψουν όπως και ο Φιλιώτης που βελτιώθηκε πολύ τις τελευταίες βδομάδες. Δεν ξέρω, θα δείτε».
-Για τους πανηγυρισμούς του κόσμου: «Προφανώς το απολαμβάνουν! Αυτή είναι η δουλειά μας, να ψυχαγωγούμε τον κόσμο. Αν κάποιος οπαδός δεν πάει στην ώρα του αύριο στην δουλειά, απολογούμαι στα αφεντικά, εμείς φταίμε»!