Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής Γιώργος Ιωσηφίδης μίλησε στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy και αναφέρθηκε στην μάχη του τίτλου. Πλέον γνωρίζοντας τα δεδομένα τα βαθμολογικά και όχι μόνο με τα οποία μπαίνουν οι ομάδες στην β’ φάση, μας κατέθεσε την άποψη του για την μάχη του πρωταθλήματος αλλά και του Τσάμπιονς Λιγκ (βλέπε και 2η θέση).
«Πλέον γνωρίζουμε οριστικά τις βαθμολογικές διαφορές και βάση αυτών ο Απόλλωνας έχει τον πρώτο λόγο. Βέβαια δεν θα είναι καθόλου εύκολο και χρειάζεται προσοχή. Μιλάμε για ένα νέο μίνι πρωτάθλημα με παιχνίδια που θεωρούνται ντέρμπι. Είναι σημαντικό για τους υπόλοιπους πέραν του Απόλλωνα που η διαφορά δεν εκτοξεύθηκε, κάτι που θα γινόταν αν κέρδιζε την Ανόρθωση. Ο Απόλλωνας πρέπει να διαχειριστεί σωστά την διαφορά καθώς ο αριθμός των παιχνιδιών που απομένουν (δέκα) και ο χαρακτήρας τους (ντέρμπι) μπορούν εύκολα αυτή την απόσταση των εφτά βαθμών να την εκμηδενίσουν. Ανατρέπεται η διαφορά και γι’ αυτό το ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ και η Ανόρθωση θα διεκδικήσουν τις δικές τους πιθανότητες. Θα είναι ενδιαφέρουσα η β’ φάση καθώς δεν είναι μόνο ο τίτλος, είναι και η σημαντική 2η θέση που οδηγεί επίσης στο Τσάμπιονς Λιγκ και εκεί θα γίνει μάχη αλλά και γενικότερα για την έξοδο στην Ευρώπη ανάλογα και με το ποιες ομάδες θα προχωρήσουν στο Κύπελλο. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουν σαν στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου δύο ομάδες που είναι εκτός 6άδας και αναφέρομαι σε Ομόνοια και ΑΕΛ».
Ποια ομάδα θεωρείτε ότι θα είναι η βασική αντίπαλος του Απόλλωνα για τον τίτλο; «Το ΑΠΟΕΛ. Το λέω αυτό καθώς έχει δημιουργήσει μια δυναμική, έχει ένα καλό μομέντουμ, έβγαλε απίστευτη αντίδραση, έχει τις επιλογές, ενισχύθηκε σωστά τον Ιανουάριο και ξέρει να διαχειριστεί και την πίεση. Βέβαια και η Ανόρθωση με αυτά που δείχνει το τελευταίο διάστημα μπορεί να το παλέψει. Έχει μια έδρα στην οποία δύσκολα μπορεί κάποιος να την νικήσει και παρουσιάζεται και ανεβασμένη δείχνοντας ότι μπορεί να πάρει μεγάλα αποτελέσματα και εκτός έδρας».

Χρίστος Χρίστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://balla.com.cy/2022/02/27/aytes-oi-dyo-faseis-ekrinan-to-ntermpi/