Ο παλιός άσος των Κυπριακών γηπέδων ο οποίος φόρεσε την φανέλα και του Απόλλωνα και της Ανόρθωσης Γιώργος Ιωσηφίδης, μίλησε στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy και ανέλυσε το ντέρμπι του Τσιρείου.
Στάθηκε ιδιαίτερα στην αντίδραση της Ανόρθωσης και στις δύο φάσεις που κατά την άποψη του… έκριναν την έκβαση της αναμέτρησης.
«Ήταν ένα ντέρμπι σε ένα καθοριστικό σημείο όπως το φινάλε της α’ φάση με ισχυρά κίνητρα και για τους δύο. Ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ σε λιγότερο από 15 λεπτά. Ήταν ένα σημαντικό προβάδισμα και πιστεύω ότι αν κατάφερνε να το κρατήσει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου θα ήταν δύσκολο για την Ανόρθωση. Κομβικό σημείο ήταν η ευκαιρία του Απόλλωνα με τον Αλμπάνη να κάνει το 3-0 και η μείωση του σκορ από την Ομόνοια στην τελευταία φάση του ημιχρόνου. Αυτά τα δύο σημεία έγειραν την πλάστιγγα προς το μέρος της Ανόρθωσης και αυτό φάνηκε με το ξεκίνημα της επανάληψης. Είναι στα αξιοσημείωτα η αντίδραση της Ανόρθωσης η οποία βρέθηκε να χάνει 2-0 στο Τσίρειο και δεν πανικοβλήθηκε. Από την στιγμή που κατάφερε να αποτρέψει τρίτο γκολ και να μειώσει ήταν σημαντικό. Ήταν καλύτερη από τον Απόλλωνα και πιο διεκδικητική στην επανάληψη και θα μπορούσε στο τέλος να έφτανε σε μια επική ανατροπή. Το να χάνεις 2-0 από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο και να το γυρίζεις θα ήταν ένα τεράστιο ψυχολογικό ντοπάρισμα. Έφτασε μέχρι και την ισοπαλία που είναι ένα αποτέλεσμα που στο τέλος αφήνει ευχαριστημένο τον Απόλλωνα. Λέγαμε και πριν από το παιχνίδι ότι ήταν πολύ σημαντικό στην χειρότερη περίπτωση ο Απόλλωνας να διατηρήσει την διαφορά από την Ανόρθωση και το κατάφερε αυτό».

Χρίστος Χρίστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://balla.com.cy/2022/02/27/to-apoel-o-vasikos-antipalos-toy-apollona/