Έχουμε πει και τονίσει πολλάκις φέτος, για το ότι ο Απόλλωνας αρνείται να χάσει. Και αρνείται να χάσει… σκοράροντας. Το Σάββατο το βράδυ, αρνήθηκε ακόμη πιο πεισματικά να ηττηθεί από την Ανόρθωση, έστω κι αν στην αρχή του ντέρμπι όλα του πήγαν… πρίμα! Γιατί αυτή είναι η αλήθεια για την ομάδα της Λεμεσού.
Μπαίνεις στο παιχνίδι, προηγείσαι μόλις στο 4′, βάζεις και δεύτερο γκολ στο 10′ κι όλα… καλά και άγια. 
Η ευκαιρία του Αλμπάνη στο 31′, σε συνδυασμό με το γκολ που ήρθε στο 45′ για τον αντίπαλο, ήταν δύο σημαντικά στοιχεία για τον Απόλλωνα, ούτως ώστε να χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του.
Αυτό ήταν το «κλειδί» που τον ανάγκασε… να χαθεί μέσα στο γήπεδο στο β’ ημίχρονο, με το πλάνο να μη βγαίνει στη μεσαία γραμμή και τον αντίπαλο να ελέγχει το ρυθμό και την κατοχή.
Όπως και να ‘χει όμως, μία βραδιά που ξεκίνησε ονειρικά και να έρχεται… τούμπα, να εμφανίζεται ο Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος έκανε -ίσως- την απόκρουση της χρονιάς, ακόμη και του πρωταθλήματος εάν καταφέρει ο Απόλλωνας να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί.
Γιατί ας μη ξεχνάμε, τα πλέι οφ τώρα αρχίζουν. Δέκα αγώνες, 30 διαθέσιμοι βαθμοί αλλά και το +7 από τη δεύτερη θέση, είναι γλυκό, πως να το κάνουμε… Ο Γερμανός το ξέρει καλά, έχει πλέον και περισσότερες επιλογές για ένα κομβικό σημείο.
Επέστρεψαν Κατελάρης, Ίλιεφ, Ζράντι, Νταμπό κι έπαιξαν μάλιστα. Την ερχόμενη βδομάδα θα είναι ακόμη πιο έτοιμοι ενώ θα υπάρχουν και περισσότερες επιλογές. Για να γίνει το πρώτο βήμα στην Πάφο, από τα δέκα συνολικά που έχουν απομείνει για να επιστρέψει ο Απόλλωνας στην κορυφή του κυπριακού πρωταθλήματος. Γιατί με τα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, δεν γίνεται να χάσει τον φετινό τίτλο! Ειδικά, όταν έχει και αυτό τον κόσμο στην εξέδρα να τον στηρίζει και να τον σπρώχνει. Πραγματικά, ήταν φανταστικοί οι Απολλωνίστες που βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Τσίρειο… Δεν είναι όμως μόνο ότι δεν γίνεται να τον χάσει, αλλά και το ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να «φτύσουν αίμα» οι υπόλοιποι. Αυτό που έχει φτιάξει ο Τσόρνιγκερ στα αποδυτήρια, δείχνει μόνο ένα πράγμα: ότι έχει τη νοοτροπία του πρωταθλητή. Ο Απόλλωνας είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ…

Κύπρος Εγγλέζος