Η απουσία του Παπουλή από το κομβικό παιχνίδι της Παρασκευής για την Ομόνοια δημιουργεί το ερώτημα μέχρι και… με ποιον σχηματισμό θα επιλέξει ο Μπεργκ να αντιμετωπίσει το ΑΠΟΕΛ. Σε ένα τόσο κρίσιμο 90λεπτο, ο Νορβηγός καλείται να λύσει το γρίφο, περιμένοντας και τα… καλά νέα από την Πάφο, για είσοδο της ομάδας στην πρώτη 6άδα.
Η απώλεια λοιπόν του Ελλαδίτη, ενδεχομένως να διαφοροποιήσει και τα πλάνα. Οι σχηματισμοί που χρησιμοποιεί ο Μπεργκ (βλ. 4-2-3-1, 4-4-2) «παίζουν» κι οι δύο για το ντέρμπι.
Σε περίπτωση που επιλεχθεί ο πρώτος, θα αγωνιστεί ο Λοβέρα πίσω από τον φορ, που θεωρητικά αυτός είναι ο Μάταβζ, με τους Μποτεάκ και Λοΐζου στα επιθετικά άκρα. Στο 4-4-2 όμως, θέση στην 11άδα διεκδικεί επίσης και ο Κακουλλής, ενώ μπορεί να αγωνιστεί σαφώς και ο Ασάντε, δίπλα στον νεοφερμένο σέντερ φορ. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και στο κατά πόσο θα τοποθετηθεί ο Λοβέρα στα αριστερά αντί του Μποτεάκ και το ποιος θα μείνει στον πάγκο. Δεν μπορούν να χωρέσουν όλοι άλλωστε στην 11άδα…
Από τη στιγμή όμως που τα σενάρια για το ντέρμπι είναι αρκετά και η επιλογή για την Ομόνοια μόνο μία, ο Μπεργκ πρέπει πάση θυσία να βρει τη λύση. Σε οποιοδήποτε πλάνο κι αν καταλήξει, η νίκη είναι το μοναδικό ζητούμενο για το «τριφύλλι».

Κύπρος Εγγλέζος