Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 2-0 (6-3, 7-6) του Ουγκό Γκαστόν και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά της Μασσαλίας και θα αντιμετωπίσει τον Ρομάν Σαφιούλιν (Νο 163).

Ο πρωταθλητής του 2020 στο Open 13, Στέφανος Τσιτσιπάς, ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στη φετινή έκδοση του 250αριού τουρνουά της Μασσαλίας.

Αν και δυσκολεύτηκε κόντρα στον 21χρονο Γάλλο, Ούγκο Γκαστόν, ο Έλληνας πρωταθλητής βρήκε τρόπο να κλείσει το ματς με straight sets και μετά από μια ώρα και 31 λεπτά αγώνα, επικράτησε με 6-3, 7-6(4), παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού.

Ο Στέφανος επέστρεψε στις νίκες μετά την άσχημη εμφάνιση κόντρα στον Αλιασίμ, στον τελικό του Ρότερνταμ πριν λίγες ημέρες και την Παρασκευή (17/2) θα αντιμετωπίσει ακόμη έναν Γάλλο, τον Ρόμαν Σαφιούλιν (Νο163), με φόντο την είσοδό του στους “4” καλύτερους της Μασσαλίας.

Ο Νο1 του ταμπλό, σέρβιρε 13 άσους και κέρδισε 49/63 πόντους πίσω από το σερβίς του, για να υπερκεράσει το εμπόδιο του βραχύσωμου Γκαστόν, Νο68 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Στο αδύναμο 2ο σερβίς του αντιπάλου του στόχευσε ο Τσιτσιπάς, που ανάγκασε τον Γάλλο να βγει από την comfort zone του πολλές φορές, ρισκάροντας περισσότερο στα ράλι.

Στις κρίσιμες στιγμές ο Νο4 του κόσμου ήταν καλύτερος, πιο ψύχραιμος και δείχνοντας την ποιότητά του, απέφυγε το ενδεχόμενο 3ου set, φεύγοντας από το court χωρίς να σπαταλήσει πολλές δυνάμεις, παρά το γεγονός ότι ο Γκαστόν ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός.