Συμφώνησε με τους περισσότερους ο Πάμπος Χριστοδούλου ότι ποτέ στα ντέρμπι ανάμεσα στην Ομόνοια και το ΑΠΟΕΛ δεν υπάρχει φαβορί. Ο Κύπριος προπονητής μίλησε στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy και τόνισε το τετριμμένο ότι σε όποια βαθμολογική θέση και να βρίσκονται οι δύο ομάδες και σε όποια αγωνιστική κατάσταση, αυτό το ματς αρχίζει από το 50-50.
«Είναι χιλιοειπωμένο για το ΟμόνοιαΑΠΟΕΛ αλλά ισχύει ότι δεν υπάρχει ποτέ φαβορί. Πέραν αυτού θα πω ότι είναι στο 50-50 και με βάση την εικόνα των δύο ομάδων αλλά και τα κίνητρα τους. Έχουν ισχυρά κίνητρα. Η Ομόνοια θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες της για μια θέση στην 6άδα χωρίς να είναι στα πόδια της και το ΑΠΟΕΛ να ανέβει στην 2η θέση και να διατηρήσει την διαφορά από την κορυφή ή και να την μειώσει. Από κει και πέρα λέμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και όντως έτσι είναι, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια θεωρώ ότι τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζουν η μονάδες. Αυτό γίνεται σε κρίσιμα ματς και εκεί είναι που κάποιοι πρέπει να δείξουν γιατί θεωρούνται σημαντικές μονάδες και μεγάλοι ποδοσφαιριστές για τις ομάδες τους».
Ποιες είναι αυτές οι μονάδες για κάθε ομάδα; «Όλοι οι ποδοσφαιριστές για να αγωνίζονται στις δύο αυτές μεγάλες ομάδες πάει να πει ότι έχουν ποιότητα. Θεωρώ σημαντικές τις επιστροφές των Σαρφό και Ζοάο Πέδρο στο ΑΠΟΕΛ καθώς έδειξαν στα παιχνίδια πριν την Ανόρθωση ότι είναι καταλυτικός ο ρόλος τους. Στην Ομόνοια η προσθήκη του Λοβέρα έδειξε ότι βοήθησε, δείχνει πολύ καλά στοιχεία ο ποδοσφαιριστής, ενώ σε σχέση με το ματς του α’ γύρου με το ΑΠΟΕΛ θα παίξει ο Ντίσκερουντ».

Χρίστος Χρίστου