Πολλά βιβλία με αμέτρητες σελίδες μπορούν να γραφτούν για τα ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό και ειδικότερα όταν αυτά διεξάγονται στην Τούμπα. Αν πάντως ένας φίλαθλος του «τριφυλλιού» κληθεί να διαλέξει μία στιγμή την οποία ξεχωρίζει, τότε το γκολ του Εμάνουελ Ολισαντέμπε ή αλλιώς του «Μανώλη», όπως συνήθιζαν να τον αποκαλούν εντός και εκτός αποδυτηρίων, στο ματς του 2004, είναι πολύ πιθανό να έρθει στην πρώτη θέση των προτιμήσεων.
Το σκηνικό για το απόλυτο θρίλερ στο φινάλε του πρωταθλήματος ήταν εκεί… Ο Παναθηναϊκός μετά το 2-2 στο επεισοδιακό ματς στη Λεωφόρο κόντρα στον Ολυμπιακό είχε τον πρώτο λόγο για τον τίτλο, καθώς απέμεναν τέσσερις αγωνιστικές και ήταν στην κορυφή με δύο βαθμούς διαφορά. Ωστόσο, το πρόγραμμα που καλούνταν να βγάλει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος ήταν απείρως πιο απαιτητικό από τους «ερυθρόλευκους».
Παναθηναϊκός: ΠΑΟΚ εκτός, Ακράτητος εντός, Προοδευτική εκτός, Πανηλειακός εκτός.
Ολυμπιακός: Πανιώνιος εντός, Χαλκηδόνα εκτός, Άρης εντός, Αιγάλεω εντός.
Όπως ήταν φυσικό, το ματς της Τούμπας για την κατάληξη του τίτλου ήταν κομβικό κι έτσι αποδείχθηκε κι εντός αγωνιστικού χώρου στις 25 Απριλίου του 2004.
Μόλις στο 6’ μια φαινομενικά ακίνδυνη σέντρα του Καραδήμου από τα αριστερά, έπιασε την άμυνα του Παναθηναϊκού σε βαθύ ύπνο και από το πουθενά ο Εμπενίζερ Χάγκαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά με ένα δυνατό δεξί σουτ. Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα ο Καραδήμος ήταν αυτός που έχασε μια τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 2-0, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Χαλκιά.
Αφού ο Παναθηναϊκός είχε γλιτώσει από τα χειρότερα, στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε μεταμορφωμένος. Μια ονειρική συνεργασία στο 48’ ανάμεσα σε Κωνσταντίνου και Παπαδόπουλο, έφερε τον δεύτερο σε θέση βολής και με δεξί πλασέ κατάφερε να νικήσει τον Τοχούρογλου διαμορφώνοντας το 1-1, βάζοντας νέα δεδομένα στο ματς.
Το ρολόι δείχνει στο 60’ και ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιτζάκ Σουμ, αποφασίζει προς μεγάλη έκπληξη όλων να βγάλει εκτός τον Έκι Γκονζάλες (σε ένα ματς που ο Μπασινάς δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής) και να περάσει στο ματς τον Ζοέλ Επαλέ, με τον Αργεντινό να κλωτσάει ό,τι βρίσκει μπροστά του κι ένα τέταρτο αργότερα, ήταν η στιγμή που ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε πέρασε στο ματς αντί του Μιχάλη Κωνσταντίνου.
Φυσικό ήταν ότι στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Παναθηναϊκός θα «κατασκήνωνε» στην περιοχή του Παναθηναϊκού για να βρει το γκολ… τίτλου και τελικά τα κατάφερε στη λήξη του ματς, με τον «Μανώλη» που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από μια υπέροχη ασίστ του Μίλτου Σαπάνη, ο οποίος νωρίτερα είχε χάσει δύο μεγάλες ευκαιρίες για το γκολ.
Οι πανηγυρισμοί στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας αποτελούν από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, αφού ήταν μια κούρσα που κρίθηκε πραγματικά στην τελευταία αγωνιστική, με τον «Μανώλη» να σκοράρει στο τέλος και κόντρα στην Προοδευτική, αλλά και με τον Πανηλειακό.