Το αποτέλεσμα στην Πάφο, ήταν ιδανικό για την Ομόνοια, διότι ο πρώτος και άμεσος στόχος για τους «πράσινους», είναι η είσοδος στην 6άδα. Αυτό είναι άλλωστε που βγαίνει από επίσημα χείλη (βλ. Μπεργκ) για αυτό και το πρώτο βήμα για να εξασφαλίσει και αυτοπεποίθηση αλλά και πλεονέκτημα, πρέπει να γίνει κόντρα στον Εθνικό Άχνας. Ο Χένινγκ Μπεργκ και οι παίκτες του θα προσπαθήσουν το βράδυ της Δευτέρας να πάρουν το αποτέλεσμα που το επιβάλλουν οι συνθήκες και να «σκαρφαλώσει» αυτή στην 4η θέση εκμεταλλευόμενη το αποτέλεσμα της Κυριακής, αλλά την ίδια ώρα θα ξεπεράσει και το ΑΠΟΕΛ. Και ας έχει δύο αγώνες περισσότερους από τον «αιώνιο» αντίπαλο, αυτή θα βάλει πίεση στους υπόλοιπους.
Στα αγωνιστικά δεδομένα, η επιστροφή του Σέχου, δίνει επιπλέον λύση στον Νορβηγό τεχνικό, όμως δύσκολα θα τον δούμε από την αρχή στην 11άδα. Ο τραυματισμός του Γιόρντι, φέρνει δεδομένα και αλλαγές στη μεσαία γραμμή, με τον αρχηγό της ομάδας να αφήνει ένα τεράστιο κενό για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα.
Μπασιρού και Ντίσκερουντ έχουν το προβάδισμα να συνθέσουν το δίδυμο στα χαφ, εκτός κι αν εκπλήξει ο Μπεργκ. Ότι όμως και να πράξει, το ζητούμενο είναι να έρθουν οι πρώτοι τρεις, από τους εννιά εναπομείναντες βαθμούς για την Ομόνοια. Και ο κύριος στόχος στο «τριφύλλι», είναι να ολοκληρώσει την πρώτη φάση του πρωταθλήματος, με τρεις σερί νίκες.

Κύπρος Εγγλέζος