Είναι πολλές οι αλλαγές στα ρόστερ των δύο αιώνιων, μέσα σε δύο μήνες. Από τις 26 Δεκεμβρίου μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, μεσολάβησαν αρκετά γεγονότα, τα οποία έχουν διαφοροποιήσει σχεδόν τα πάντα.
Τότε, οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με πολλά προβλήματα λόγω τραυματισμών, λόγω κορωνοϊού και λόγω του ότι, είχε προηγηθεί ο αγώνας που διακόπηκε ελέω των καιρικών συνθηκών, που τις υποχρέωσε να παραταχθούν με το ίδιο φύλλο αγώνα.
Θυμίζουμε, πως ήταν το σκηνικό, με την έναρξη του ντέρμπι, την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021.
ΑΠΟΕΛ: Σκουφέτ, Καρώ, (17′ Θεοδώρου), Σάβιτς, Βινίσιους, Τσεπάκ, Σαμπάλα (90’+5  Γουίλερ), Λουντέμο, (17′ Νταουσβίλι) Σατσιάς, Οκριασβίλι, (17′ Ντογκαλά) Νατέλ (90′  +4  Ντιαβαρά), Κβιλιτάια.
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Τσιλιγκίρης, Εφραίμ, Κατσαντώνης, Πολυκάρπου. Ντανίλο.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Σέχου (37′  Ψάλτης) (76′  Κίκο), Λανγκ, Χούμποτσαν, Λέζιακς, Γκόμεθ, Ντίσκερουντ (17′  Παναγιώτου), Λοΐζου (76′  Μποτεάκ), Τζιωνής, Παπουλής, Τσέποβιτς (46′  Κακουλλής)
Στον πάγκο: Παναγή, Κυριακίδης, Ασημένος, Χαραλάμπους, Ατιέμγουεν, Ζαχαρίου, Ντούρις
ΣΚΟΡΕΡ: Λανγκ (21′  αυτ.), Σατσιάς (47′), Κβιλιτάια (πεν. 58′), Νατέλ (πεν. 74΄) / Παπουλής (39′), Λανγκ (65′)


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντογκαλά (3η), Θεοδώρου (3η), Σαμπάλα (3η), Σατσιάς (3η), Νταουσβίλι / Γκόμεθ (3η), Παναγιώτου, Ουζόχο, Παπουλής, Χούμποτσαν
Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Lopes Martins Tiago Bruno
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης
ΘΕΑΤΕΣ: 9.000 (7.300 από το ΑΠΟΕΛ και 1.700 από την Ομόνοια)

Στον αγώνα που διακόπηκε είχαν διατεθεί 9.500 εισιτήρια. 7.800 από το ΑΠΟΕΛ και 1.700 από την Ομόνοια


Το ΑΠΟΕΛ υποχρεώθηκε να κάνει τρεις αλλαγές με την έναρξη του αγώνα, αφού τραυματίστηκαν οι Καρώ-Λουντέμο-Οκριασβίλι στο διάστημα που μεσολάβησε από τον αγώνα που διακόπηκε, ενώ η Ομόνοια έκανε μία υποχρεωτική αλλαγή με τον Ντίσκερουντ για λόγους υγείας να μην μπορούσε να αγωνιστεί.
Τα ρόστερ σήμερα είναι διαφορετικά. Θα υπάρξουν απουσίες λόγω τραυματισμών και τιμωριών όμως οι δύο αιώνιοι έχουν πολλές νέες επιλογές.
Θυμίζουμε. Στην Ομόνοια, είναι τιμωρημένος ο Παπουλής και τραυματίες οι Λανγκ και Παναγιώτου. Και οι τρεις ήταν βασικοί στο προηγούμενο ντέρμπι.
Έχει όμως νέες λύσεις με τους Ασάντε-Λοβέρα-Μάταβζ, οι τρεις μεταγραφές Ιανουαρίου, μέσα και ο Μπασιρού αλλά και ο Φαμπιάνο, ενώ στο ΑΠΟΕΛ απουσιάζουν οι τραυματίες Σατσιάς-Ντανίλο-Σάβιτς και ενδεχομένως ο Μάγκλιτσα, ενώ αποχώρησε και ο Λουντέμο. Οι Σατσιάς-Σάβιτς ήταν στην 11άδα του πρώτου αγώνα.
Έχουν δικαίωμα συμμετοχές, οι τρεις μεταγραφές Ιανουαρίου και συγκεκριμένα οι Πέδρο-Σαρφό-Έσελινγκ, αγωνίζονται επίσης οι Καρώ-Σόουζα-Ντε Βινσέντι.
Με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, επιβεβαιώνεται ότι έχουν αλλάξει πολλά στις δύο ομάδες που μπορούν να παρατάξουν ακόμα και από μία διαφορετική 11άδα εν όψει της αυριανής αναμέτρησης στο ΓΣΠ.